Hiszpańskie Kulki Ciecierzycy

Hiszpańskie Kulki Ciecierzycy
Przepis hiszpańskie Kulki ciecierzycy mogą zaspokoić Europejskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis od Veggie Num Num ma 240 fanów. Jeśli masz pietruszkę i / lub kolendrę, pomidory, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Hiszpańskie kulki figowo-migdałowe, Hiszpański Popcorn Z Ciecierzycy, oraz Hiszpańska Zupa Z Ciecierzycy.

Instrukcje

1
W dużej misce połączyć mieloną ciecierzycę z czosnkiem, Skórka z cytryny, bułka Tartaczna, przyprawy i jajko, Jeśli za pomocą; użyj rąk przynieść mieszaninę razem dodając oliwę trochę na raz, aż mieszanina zaczyna się łączyć, tworząc masę. W zależności od ciecierzycy użyć mieszaniny może być trochę suche, dodać trochę soku z cytryny, jeśli chcesz uzyskać odpowiednią konsystencję.Gdy mieszanina jest wilgotna i połączone rolki łyżki mieszaniny w kulki. Aby uzyskać najlepsze wyniki, przed smażeniem kulki przechowywać w lodówce przez około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Ciepło 1 tbs oliwy z oliwek w dobrej wielkości frypan na bazie ciężkich. Na średnim ogniu gotować kulki w dwóch lub trzech partiach, rzucając na patelni od czasu do czasu, aż złoty cały. Ugotowane kulki ciecierzycy odłożyć na papier towel.To dodać bogaty sos pomidorowy dodać 1 tbs oliwy z oliwek do tej samej patelni; dodać cebulę i gotować na średnim lub wysokim ogniu przez 2-3 minut, aż miękka, dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać wino i pozostawić na wolnym ogniu przez około 1 minutę przed dodaniem pomidorów, pasty pomidorowej i bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Niech sos gotować delikatnie przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
5
Dodaj cayenne i groszek, wymieszać, aby połączyć, dodać kulki ciecierzycy i pozostawić na wolnym ogniu przez kolejne 5-10 minut, aż sos zmniejszy się nieznacznie i smaki są bogate i pikantne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
6
Zdjąć z ognia i wrzucić posiekane zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
7
Podawać hiszpańskie Kulki ciecierzycy jako tapas lub z hiszpańskim ryżem na główny posiłek.Ten przepis został zaadaptowany z Albondigas znalezionych w kuchni hiszpańskiej opublikowanych przez Murdoch Books.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn