Hiszpańskie Kulki Ciecierzycy

Hiszpańskie Kulki Ciecierzycy
Przepis hiszpańskie Kulki ciecierzycy mogą zaspokoić Europejskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis od Veggie Num Num ma 240 fanów. Jeśli masz pietruszkę i / lub kolendrę, pomidory, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Hiszpańskie kulki figowo-migdałowe, Hiszpański Popcorn Z Ciecierzycy, oraz Hiszpańska Zupa Z Ciecierzycy.

Instrukcje

1
W dużej misce połączyć mieloną ciecierzycę z czosnkiem, Skórka z cytryny, bułka Tartaczna, przyprawy i jajko, Jeśli za pomocą; użyj rąk przynieść mieszaninę razem dodając oliwę trochę na raz, aż mieszanina zaczyna się łączyć, tworząc masę. W zależności od ciecierzycy użyć mieszaniny może być trochę suche, dodać trochę soku z cytryny, jeśli chcesz uzyskać odpowiednią konsystencję.Gdy mieszanina jest wilgotna i połączone rolki łyżki mieszaniny w kulki. Aby uzyskać najlepsze wyniki, przed smażeniem kulki przechowywać w lodówce przez około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ciepło 1 tbs oliwy z oliwek w dobrej wielkości frypan na bazie ciężkich. Na średnim ogniu gotować kulki w dwóch lub trzech partiach, rzucając na patelni od czasu do czasu, aż złoty cały. Ugotowane kulki ciecierzycy odłożyć na papier towel.To dodać bogaty sos pomidorowy dodać 1 tbs oliwy z oliwek do tej samej patelni; dodać cebulę i gotować na średnim lub wysokim ogniu przez 2-3 minut, aż miękka, dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać wino i pozostawić na wolnym ogniu przez około 1 minutę przed dodaniem pomidorów, pasty pomidorowej i bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Niech sos gotować delikatnie przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
5
Dodaj cayenne i groszek, wymieszać, aby połączyć, dodać kulki ciecierzycy i pozostawić na wolnym ogniu przez kolejne 5-10 minut, aż sos zmniejszy się nieznacznie i smaki są bogate i pikantne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
6
Zdjąć z ognia i wrzucić posiekane zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
7
Podawać hiszpańskie Kulki ciecierzycy jako tapas lub z hiszpańskim ryżem na główny posiłek.Ten przepis został zaadaptowany z Albondigas znalezionych w kuchni hiszpańskiej opublikowanych przez Murdoch Books.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn