Hip-Hip-Hooray Chicken Satay
Hip-Hip-Hurra Chicken Satay może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 115 kalorii, 15g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, pieprz cayenne, mleko sojowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć suszoną cebulę, możesz podążać za tym daniem głównym z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pikantna kanapka z grillowanym serem z kurczaka orzechowego (aka Chicken Satay Melt), Chicken Satay, oraz Chicken Satay dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. (lub przynieś patelnię z grilla / grilla rozpyloną rozpylaczem nonstick na średnie ciepło.)
Kurczaka posypać curry, solą i czarnym pieprzem. Równomiernie pokroić kurczaka na 12 pasków, a każdy pasek nawleczyć na szaszłyk.
Umieść szaszłyki na blasze natryskiwanej nieprzywierającym sprayem i piecz w piekarniku, aż kurczak będzie w pełni ugotowany, około 10 minut. (Lub grill do gotowane przez, 1 do 2 minut na stronie. Jeśli używasz patelni do grillowania, zdejmij ją z ognia i ponownie spryskaj między partiami.)
W międzyczasie połącz wszystkie składniki sosu z wyjątkiem jogurtu w małym garnku nieprzywierającym. Doprowadzić do średnio-niskiego ciepła na piecu. Stale mieszając, gotować, aż będzie gorąco i dobrze wymieszane, o 5 protokół.
SOS wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
Dodać jogurt i mieszać, aż będzie gładki i zmiksowany.
Podawać sos z kurczaka szaszłyki, łyżka go, i jeść!