Het Paa Naam Tok (Sałatka z grzybów leśnych w stylu Isaana)

Het Paa Naam Tok (Sałatka z grzybów leśnych w stylu Isaana)
Het Paa Naam Tok (Sałatka z grzybów leśnych w stylu Isaana) może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 186 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.0 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mięsiste grzyby, wywar z grzybów, khao khua i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Het Paa Naam Tok (Sałatka z grzybów leśnych w stylu Isaana), Inspirowany Isaanem Larb, oraz Foremki Do Ciasta Z Grzybami Leśnymi.

Instrukcje

1
GOTOWAĆ GRZYBY
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
2
Przygotować grill, najlepiej węgiel drzewny, gotować na średnim ogniu. Lub rozgrzej patelnię grillową lub ciężką patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PatelniaPatelnia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Grzyby wrzucić do miski wraz z wystarczającą ilością oleju, aby lekko je pokryć. Obficie doprawić solą i pieprzem i jeszcze raz wrzucić. Grillować grzyby, obracając je od czasu do czasu, aż są gotowane przez i głęboko złoty brąz w miejscach, 5 do 10 minut, w zależności od wielkości grzybów, przeniesienie ich jak są gotowane do deski do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Pokroić duże grzyby w plastry wielkości kęsa, o grubości około 1/2 cala. Pozostaw drobne grzyby w całości. Powinieneś mieć około 1 szklanki posiekanych, gotowanych grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
5
Niech ostygną lekko, jak zrobić opatrunek.
6
ZRÓB OPATRUNEK
7
Połącz sok z limonki, sos sojowy, wywar z grzybów, cukier, proszek chile i trawa cytrynowa w woku lub średniej patelni, ustaw go na średnim ogniu i podgrzej mieszaninę, aż będzie ciepła w dotyku, około 15 sekund. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sos SojowySos Sojowy
GrzybyGrzyby
StadoStado
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
ZŁÓŻ SAŁATKĘ
9
Dodać grzyby na patelni wraz z szalotki, mięta, kolendra, i ryż w proszku, wrzucić dobrze, i przenieść do talerza w niskiej sterty tak, że większość ziół kończy się w pobliżu góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
KolendraKolendra
SzalotkaSzalotka
ZiołaZioła
MiętaMięta
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Posypać kolejną szczyptę lub dwie ryżu w proszku, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
11
Uwaga
12
Jeśli chcesz, krótko grilluj pieczarki, włóż je do garnka z wystarczającą ilością wody do przykrycia i gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut. Łyżka 1 łyżka płynu do opatrunku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
GarnekGarnek
13
Whiskey Soda Lounge, Pok Pok Noi i Sen Yai w Portland, plus Pok Pok Ny i
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
14
Whiskey Soda Lounge ny w Nowym Jorku. Zdobywca nagrody Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni Northwest w 2011 roku, Andy dzieli swój czas między Chiang Mai w Tajlandii, Nowy Jork i Portland w Oregonie.JJ GOODE jest pisarzem kulinarnym z Brooklynu i współautorem książek dziewczyna i jej Świnia z April Bloomfield, Morimoto z Masaharu Morimoto i prawdziwie meksykański z Roberto Santibañez.
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana kolendra (cienkie łodygi i liście), lekko zapakowanagrubo posiekana kolendra (cienkie łodygi i liście), lekko zapakowana11 funt cukinii,barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2(zima)14 gramów cienko pokrojonej trawy cytrynowej (tylko delikatne części), z około 2 dużych łodyg (o14 gramów cienko pokrojonej trawy cytrynowej (tylko delikatne części), z około 2 dużych łodyg (o2(zima)sok z limonki (najlepiej z limonek lub doprawiony niewielką łyżką soku z cytryny)sok z limonki (najlepiej z limonek lub doprawiony niewielką łyżką soku z cytryny)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekane liście mięty (im mniejsze tym lepiej), lekko zapakowanegrubo posiekane liście mięty (im mniejsze tym lepiej), lekko zapakowane283Orzechy dowolne (posiekane)mięsiste grzyby mieszane (takie jak ostryga, Ostryga Królewska, cremini i/lub grzyby Dzikie), twarde łodygi przycięte i wszelkie duże grzyby przepołowione przez łodygę (przycinki zastrzeżone; patrz uwaga)mięsiste grzyby mieszane (takie jak ostryga, Ostryga Królewska, cremini i/lub grzyby Dzikie), twarde łodygi przycięte i wszelkie duże grzyby przepołowione przez łodygę (przycinki zastrzeżone; patrz uwaga)28Orzechy dowolne (posiekane)obrane małe szalotki, najlepiej Azjatyckie, lub bardzo małe czerwone cebule, połówki wzdłuż i cienko pokrojone z ziarnem (około 1/4 szklanki, lekko zapakowane)obrane małe szalotki, najlepiej Azjatyckie, lub bardzo małe czerwone cebule, połówki wzdłuż i cienko pokrojone z ziarnem (około 1/4 szklanki, lekko zapakowane)2(zima)Tajski cienki sos sojowyTajski cienki sos sojowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pieczarki (zakupione lub domowej roboty; patrz uwaga) lub wodypieczarki (zakupione lub domowej roboty; patrz uwaga) lub wody2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyObfita mżawka oleju roślinnegoObfita mżawka oleju roślinnego11 funt cukinii,heaping łyżeczka Khao Khua (tosty-lepki ryż w proszku), plus 3 szczypty do wykończeniaheaping łyżeczka Khao Khua (tosty-lepki ryż w proszku), plus 3 szczypty do wykończenia11 funt cukinii,Phrik Phon Khua (proszek Tostowany-chile)Phrik Phon Khua (proszek Tostowany-chile)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia10
Magazyn