Het Paa Naam Tok (Sałatka z grzybów leśnych w stylu Isaana)
Het Paa Naam Tok (Sałatka z grzybów leśnych w stylu Isaana) może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 186 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.0 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mięsiste grzyby, wywar z grzybów, khao khua i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Het Paa Naam Tok (Sałatka z grzybów leśnych w stylu Isaana), Inspirowany Isaanem Larb, oraz Foremki Do Ciasta Z Grzybami Leśnymi.
Instrukcje
1
GOTOWAĆ GRZYBY
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
2
Przygotować grill, najlepiej węgiel drzewny, gotować na średnim ogniu. Lub rozgrzej patelnię grillową lub ciężką patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
Patelnia
Kasztany Wodne, Julienne
3
Grzyby wrzucić do miski wraz z wystarczającą ilością oleju, aby lekko je pokryć. Obficie doprawić solą i pieprzem i jeszcze raz wrzucić. Grillować grzyby, obracając je od czasu do czasu, aż są gotowane przez i głęboko złoty brąz w miejscach, 5 do 10 minut, w zależności od wielkości grzybów, przeniesienie ich jak są gotowane do deski do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Grzyby
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Kasztany Wodne, Julienne
Do Szczotkowania I Smażenia
4
Pokroić duże grzyby w plastry wielkości kęsa, o grubości około 1/2 cala. Pozostaw drobne grzyby w całości. Powinieneś mieć około 1 szklanki posiekanych, gotowanych grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
5
Niech ostygną lekko, jak zrobić opatrunek.
6
ZRÓB OPATRUNEK
7
Połącz sok z limonki, sos sojowy, wywar z grzybów, cukier, proszek chile i trawa cytrynowa w woku lub średniej patelni, ustaw go na średnim ogniu i podgrzej mieszaninę, aż będzie ciepła w dotyku, około 15 sekund. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Trawa Cytrynowa
Sok Z Limonki
Sos Sojowy
Grzyby
Stado
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
ZŁÓŻ SAŁATKĘ
9
Dodać grzyby na patelni wraz z szalotki, mięta, kolendra, i ryż w proszku, wrzucić dobrze, i przenieść do talerza w niskiej sterty tak, że większość ziół kończy się w pobliżu góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Kolendra
Szalotka
Zioła
Mięta
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Posypać kolejną szczyptę lub dwie ryżu w proszku, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
11
Uwaga
12
Jeśli chcesz, krótko grilluj pieczarki, włóż je do garnka z wystarczającą ilością wody do przykrycia i gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut. Łyżka 1 łyżka płynu do opatrunku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
Garnek
13
Whiskey Soda Lounge, Pok Pok Noi i Sen Yai w Portland, plus Pok Pok Ny i
Składniki, których będziesz potrzebować
Whiskey
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
14
Whiskey Soda Lounge ny w Nowym Jorku. Zdobywca nagrody Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni Northwest w 2011 roku, Andy dzieli swój czas między Chiang Mai w Tajlandii, Nowy Jork i Portland w Oregonie.JJ GOODE jest pisarzem kulinarnym z Brooklynu i współautorem książek dziewczyna i jej Świnia z April Bloomfield, Morimoto z Masaharu Morimoto i prawdziwie meksykański z Roberto Santibañez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whiskey
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick