Herbed Vegetable Enchiladas

Herbed Vegetable Enchiladas
Przepis Herbed warzyw Enchiladas jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Jeśli masz pomidory, chili w proszku, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Enchiladas Warzywne, Enchiladas Warzywne, oraz Enchiladas Warzywne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Spanish Sauce:.In duża patelnia saute 1/4 Puchar cebuli, 1/4 Puchar zielonego pieprzu, i 1/2 Puchar selera w oleju tylko do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać chili w proszku i czosnek w proszku do smażonych warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3
Dodać 1 szklankę pomidorów, 2 szklanki wody i cukru lub miodu do mieszanki warzywnej i doprowadzić do boil.In filiżankę wymieszać 1 łyżkę wody ze skrobią kukurydzianą, aż skrobia kukurydziana całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Wlać tę rozpuszczoną mieszaninę skrobi kukurydzianej do mieszaniny warzyw i doprowadzić do wrzenia przez 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
5
Mieszanina zgęstnieje. Odstawić.Enchiladas:Spryskaj prostokątne naczynie do pieczenia 3-quart z nieprzywierającym sprayem warzywnym i ustaw aside.In duża patelnia saute cebuli, czosnek, zielone chili, marchew, i cukinia w oleju lub przykryć i pary w wodzie. Gotować, aż warzywa będą po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Dodaj kolendrę i liście szpinaku i podgrzewaj, aż liście szpinaku zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
7
Dodaj do smażonej mieszanki warzyw: śmietana tofu lub niskotłuszczowa śmietana, pomidory i sól. Wypełnienie zestawu aside.In duża patelnia, ciepły sok pomidorowy, dodaj kminek i czosnek w proszku, dokładnie wymieszaj. Tortille zanurz w sezonowanym soku pomidorowym, aby zmiękczyć i ułóż je jeden na drugim na talerzu.Łyżka 1/2 szklanki wypełniając środek każdej tortilli; zwinąć. Ułóż tortille, szew bokiem w dół, w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
(zalecane: Sacramento)(zalecane: Sacramento)
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
8
Polać sosem hiszpańskim enchiladas.Przykryć i piec w piekarniku 177° przez 15 minut lub do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidor konserwowypomidor konserwowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimarchew, tarta drobnamarchew, tarta drobna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler naciowy, pokrojony cienkoseler naciowy, pokrojony cienko1(może być lub przeglądać)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania12tortille kukurydzianetortille kukurydziane11 funt cukinii,skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana11 funt cukinii,¼ łyżeczki oregano¼ łyżeczki oregano2(zima)świeża kolendraświeża kolendra2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone11 funt cukinii,ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki227Orzechy dowolne (posiekane)zielone chili, posiekanezielone chili, posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizielony pieprz, posiekanyzielony pieprz, posiekany4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskotłuszczowa śmietana lub 2 szklanki śmietany tofuniskotłuszczowa śmietana lub 2 szklanki śmietany tofu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów11 funt cukinii,olej rzepakowy lub 1 łyżeczka oliwy z oliwekolej rzepakowy lub 1 łyżeczka oliwy z oliwek596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula posiekanacebula posiekana1Dużecebula posiekanacebula posiekana1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży szpinak, rozdarty w kawałki wielkości kęsa lub 1 szklanka mrożonego szpinaku, posiekany i rozmrożonyświeży szpinak, rozdarty w kawałki wielkości kęsa lub 1 szklanka mrożonego szpinaku, posiekany i rozmrożony3(może być lub przeglądać)cukier lub 2 1/2 łyżeczki mioducukier lub 2 1/2 łyżeczki miodu4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(zalecane: Sacramento)(zalecane: Sacramento)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidory, posiekane drobnopomidory, posiekane drobno1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)zimna wodazimna woda4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukinia, tarta drobnacukinia, tarta drobna
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn