Przepis Herbed warzyw Enchiladas jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Jeśli masz pomidory, chili w proszku, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Enchiladas Warzywne, Enchiladas Warzywne, oraz Enchiladas Warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Spanish Sauce:.In duża patelnia saute 1/4 Puchar cebuli, 1/4 Puchar zielonego pieprzu, i 1/2 Puchar selera w oleju tylko do miękkości.
Dodać chili w proszku i czosnek w proszku do smażonych warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3
Dodać 1 szklankę pomidorów, 2 szklanki wody i cukru lub miodu do mieszanki warzywnej i doprowadzić do boil.In filiżankę wymieszać 1 łyżkę wody ze skrobią kukurydzianą, aż skrobia kukurydziana całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Wlać tę rozpuszczoną mieszaninę skrobi kukurydzianej do mieszaniny warzyw i doprowadzić do wrzenia przez 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
5
Mieszanina zgęstnieje. Odstawić.Enchiladas:Spryskaj prostokątne naczynie do pieczenia 3-quart z nieprzywierającym sprayem warzywnym i ustaw aside.In duża patelnia saute cebuli, czosnek, zielone chili, marchew, i cukinia w oleju lub przykryć i pary w wodzie. Gotować, aż warzywa będą po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Dodaj kolendrę i liście szpinaku i podgrzewaj, aż liście szpinaku zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
7
Dodaj do smażonej mieszanki warzyw: śmietana tofu lub niskotłuszczowa śmietana, pomidory i sól. Wypełnienie zestawu aside.In duża patelnia, ciepły sok pomidorowy, dodaj kminek i czosnek w proszku, dokładnie wymieszaj. Tortille zanurz w sezonowanym soku pomidorowym, aby zmiękczyć i ułóż je jeden na drugim na talerzu.Łyżka 1/2 szklanki wypełniając środek każdej tortilli; zwinąć. Ułóż tortille, szew bokiem w dół, w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
(zalecane: Sacramento)
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
¼ łyżeczki Oregano
Drażetki Z Białą Perłą
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
8
Polać sosem hiszpańskim enchiladas.Przykryć i piec w piekarniku 177° przez 15 minut lub do ogrzania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.