Herbed krewetki i sałatka z białej fasoli
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Herbed krewetki i sałatka z białej fasoli może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Na 3,77 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ocet sherry, miód, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Herbed krewetki i sałatka z białej fasoli, Sałatka z białej fasoli z krewetkami i szparagami, oraz Sałatka z pieczonych krewetek, awokado i białej fasoli.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 6 składników w dużej misce; wymieszać trzepaczką.
Dodać rukolę i kolejne 4 składniki (przez fasolę) do miski, i wrzucić delikatnie do herbu.
Połączyć miód i 1 łyżeczkę wody w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj krewetki do mieszanki miodu; wrzucić do herbu.
Rozgrzać patelnię grillową na średnim ogniu; zalać patelnię sprayem do gotowania.
Dodaj krewetki na patelni; gotować 2 minut z każdej strony lub aż do zrobienia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.