Herbatniki Z Mąki Kukurydzianej
Herbatniki z mąki kukurydzianej mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 24. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Herbatniki Z Mąki Kukurydzianej, Herbatniki Z Mąki Kukurydzianej, oraz Herbatniki Z Mąki Kukurydzianej Z Klonu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki i mąki kukurydzianej do suchych miarek; wyrównać nożem.
W dużej misce wymieszać mąki, mąkę kukurydzianą, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; wymieszać trzepaczką.
Pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Dodać maślankę; mieszać tylko do wilgotności.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Rozwałkuj ciasto do grubości 3/4 cala; pokrój nożem do ciastek 2 1/2 cala na 18 herbatników. Zbierz resztki ciasta.
Rozwałkować na grubość 3/4 cala i pokroić nożem do ciastek 2 1/2 cala na 6 herbatników.
Ułożyć 12 herbatników na blasze pokrytej natryskiem do gotowania.
Biszkopty posmarować połową białka.
Połącz nasiona maku i sezamu w małej misce i posypać połowę mieszanki nasion równomiernie na wierzchy biszkoptów.
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut lub aż ciastka będą złote; umieścić na stojaku z drutu. Powtórz z pozostałymi 12 herbatnikami, białkiem jaja i mieszaniną nasion.