Herbatniki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać herbatniki spróbować. Ten przepis służy 12. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, beztłuszczową maślankę, Bazyl i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Herbatniki, Herbatniki, oraz Herbatniki Flaky Herbed.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 7 składników w średniej misce; pokroić w margarynę z blenderem do ciasta, aż mieszanina będzie krucha.
Dodać maślankę, mieszając widelcem do momentu zwilżenia suchych składników.
Posypać 1 łyżkę mąki na powierzchni roboczej. Ciasto wyłożyć na mąkę, lekko zagnieść 4 lub 5 razy.
Rozwałkować ciasto do grubości 1/2 cala; pokroić na okrągłe za pomocą 2-calowego krajalnicy do ciastek.
Umieścić herbatniki na nieczystej blasze do pieczenia.
Piec w 400 przez 10 minut lub do złotego koloru.
Uwaga: tłuszcz pomaga zmiękczyć, zapewnia objętość i dodaje smaku wypiekom. Do wielu naszych chlebów i deserów zalecamy stosowanie niewielkiej ilości margaryny lub masła. Margaryny o obniżonej zawartości tłuszczu i płynne są zdrowym wyborem do jedzenia i stosowania w niektórych przepisach. Ale pierwszym składnikiem tych produktów jest często woda, która może powodować rozmoknięcie w pieczonym chlebie i deserach.