Herbata - wędzona makrela

Makrela wędzona z herbatą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 525 kalorii, 47g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 4,24 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Food52. Jeśli masz opcjonalne aromaty do mieszanki herbat-anyż, brązowy cukier, ryż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać anyż Gwiaździsty, można śledzić to danie główne z Mini Star-Bułeczki Anyżowe jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Scandi wędzona makrela na żyto, Rolada Z Wędzonej Makreli, oraz Kubki z wędzoną makrelą i chrzanem.
Instrukcje
Upewnij się, że obszar gotowania jest dobrze wentylowany. Trzymaj drzwi i okna otwarte, jak najlepiej, aby nie było zbyt dymne.
W misce wymieszać ryż, cukier i liście herbaty. Wyłożyć wok z potrójnie złożoną (wytrzymałą) folią kuchenną i wylać mieszaninę na wierzch. Jeśli używasz żadnych środków aromatyzujących do mieszanki herbat, dodaj je teraz.
Umieść wok na piecu i przykryj szczelnie.
Niech podgrzać przez 2 3 minuty na średnim ogniu, aż zacznie palić. Ciepło jest ważne, ponieważ chcesz, aby jedzenie smakowało wędzone i nie zwęglone, więc uważaj.
Gdy tylko zacznie palić, zdejmij pokrywę i umieść Naoliwiony Trójnik / metalowy kosz do gotowania na parze nad mieszaniną do palenia.Jeśli nie masz żadnego z nich, przykryj mieszankę do palenia podwójną warstwą folii, na którą skropisz trochę oleju.
Posolić rybę i doprawić jak chcesz (za pomocą zmiażdżonych czarnego pieprzu, zmiażdżonych kolendry lub nasion kminku lub dowolnej kombinacji), a następnie umieścić na gotującym się koszyku/folii. Wymień pokrywę woka i pozostaw do palenia na około 12 15 minut.
Zdejmij ciepło i odstaw na bok, aż przestanie palić. Następnie zdejmij pokrywę. Wyrzuć bardzo spaloną mieszankę ryżu!
Jeśli nie użyjesz natychmiast, przechowuj opakowane w folię w lodówce.
Idealnie smakuje z naleśnikami, creme fraiche i posiekaną czerwoną papryką chili. A wszystko to w zaciszu własnego domu!