Heavenly Lamb Shanks
Need a dairy free main course? Niebiańskie golonki jagnięce mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 747 kalorii, 48g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $5.19 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Mieszanka tymianku, cebuli, marchwi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 96%. Spróbuj Trzcina Jagnięca Duszona, Trzcina jagnięca, oraz Trzcina Jagnięca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Rozgrzać oliwę w ciężkiej, metalowej patelni na piecu na średnim ogniu. Shanks wrzucić z mąką, aby dobrze płaszcz; następnie strząsnąć nadmiar. Podgrzać trzonki w gorącym oleju, aż dobrze zbrązowieje ze wszystkich stron, a następnie zdjąć z patelni i odstawić.
Dodaj por, seler, marchew, cebula, i czosnek na patelni. Gotować, aż zmiękną i lekko rumiane, stale mieszając; o 5 protokół. Doprawić liściem laurowym, pieprzem, gałązkami tymianku i rozmarynu.
Wlać czerwone Wino i bulion z kurczaka, zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do duszenia. Doprawić do smaku solą morską i ułożyć jagnięce golonki na wierzchu warzyw.
Przykryć patelnię szczelnie ciężką folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec delikatnie, aż mięso będzie miękkie i spadnie z kości, 2 1/2 do 3 godzin.
Usuń liść laurowy i łodygi ziół przed podaniem golonki z warzywami i sosem.