Hasselback Słodkie Ziemniaki
Bataty Hasselback mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 160 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 86 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz liście tymianku, ząbek czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fanned Sweet Potatoes or Hasselback Sweet Potatoes {Secret Club}, Hasselback Słodkie Ziemniaki, oraz Hasselback Przepis Na Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia folią aluminiową.
Zrób serię 1/8-calowych plastrów wzdłuż każdego ziemniaka, krojenie 2/3 drogi przez.
W małej misce wymieszać masło, olej, tymianek, czosnek, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Pocierać ziemniaki całym mieszaniną, dostając się między plastry.
Umieść na blasze do pieczenia i piecz, aż środek ziemniaków będzie miękki, a na zewnątrz będzie chrupiący, 50 minut do 1 godziny. W połowie czasu pieczenia wyjmij ziemniaki z piekarnika i delikatnie przeciągnij widelec przez wierzchołki ziemniaków, używając lekkiego nacisku, aby wachlować plastry i oddzielić je od siebie.
W międzyczasie wymieszaj jogurt i szalotki ze szczyptą soli i szczyptą pieprzu.
SOS podawać z ziemniakami.
W porcji: kalorie: 150; całkowity tłuszcz 4 gramy; tłuszcz nasycony: 2 gramy; białko: 4 gramy; całkowite węglowodany: 24 gramy; cukier: 8 gramów; błonnik: 4 gramy; Cholesterol: 10 miligramów; sód: 260 miligramów