Hasselback Pieczone Ziemniaki
Hasselback pieczone ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 203 kalorie, 4G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, mąkę, ziemniaki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 51 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ziemniaki Hasselback z parmezanem i pieczonym czosnkiem, Ziemniaki Hasselback Z Brązowego Masła(Ziemniaki Akordeonowe), oraz Ziemniaki Hasselback dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i spłukać, aby usunąć wszelkie ślady zabrudzenia.
Ziemniaki pokroić na jednolite kawałki. (Pomoże to w czasie gotowania, jeśli wszystkie są podobne.) Wziąć ostry nóż i zaczynając od 1 końca, przeciąć około 2/3 przez ziemniaki. Powtórz to samo nacięcie od 1 końca ziemniaka do drugiego, rozstaw cięcia równomiernie. (Chodzi o to, aby stworzyć wygląd wentylatora, dlatego nie przeciąć całą drogę przez ziemniaki.)
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i zalej wodą.
Dodać szczyptę soli i gotować, aż będzie miękka. (Nie przegotować. Ziemniaki powinny pozostać trochę twarde, ponieważ będą nadal gotować podczas pieczenia.)
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Odcedzić ziemniaki i umieścić je na chłonnym toweling usunąć nadmiar wody.
Mąkę, sól i pieprz do smaku wymieszać w misce i dokładnie wymieszać z już blanszowanymi ziemniakami.
Ziemniaki posypać mąką na blasze i skropić olejem.
Piec na złoty kolor, około 30 do 40 minut.
Aby zakończyć, ziemniaki łyżką szczelinową zgarnąć na chłonny papierowy ręcznik i odcedzić nadmiar oleju.
Przełożyć do naczynia i udekorować natką pietruszki.