Harissa-Przyprawiony Izraelski Kuskus

Harissa-Przyprawiony Izraelski Kuskus
Harissa-przyprawiony izraelski kuskus jest Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 774 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, masło, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Izraelskie warzywa gotowane na wolnym ogniu na przyprawionym kuskusie, Indyk przyprawiony po tunezyjsku z czosnkowym kuskusem i sosem Harissa, oraz Północnoafrykańska Krewetka Przyprawiona + Pieczone Letnie Warzywo Izraelski Kuskus dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do marynaty, połączyć wszystkie składniki marynaty w średniej misce, i ubijać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
2A. dla tempeh, dodać 1 1/4 szklanki wody do marynaty. Ułóż tempeh w jednej warstwie w dużej patelni non-stick.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
TempehTempeh
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wlać marynatę nad tempeh. Doprowadzić do duszenia na dużym ogniu. Przykryć; dusić 15 minut lub do momentu wchłonięcia większości płynu. Odstawić; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
TempehTempeh
1
Przelej marynatę do dużej plastikowej torby na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
2
Dodaj krewetki; uszczelnić i marynować w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Wyjmij krewetki z worka i wyrzuć marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Umieść krewetki na grillu lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; gotować 3 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia. Odstawić; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Na kuskus rozpuścić masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Dodać kuskus; smażyć 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
8
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, pod przykryciem, przez 12 minut lub aż kuskus będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
9
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut. Puch z widelcem.
10
Dla pomidorów, połączyć pomidory, olej, czosnek, i pieprz płatki w dużej patelni nonstick na dużym ogniu; smażyć 3 minut lub aż pomidory zmiękną i zaczną pop. Wymieszać w ziołach; podsmażyć 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Podziel kuskus na 4 szerokie miseczki do zupy. Łyżka pomidory wokół kuskus; top z tempeh lub krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
TempehTempeh
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
W razie potrzeby posypać kolendrą i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu

Składniki

41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz2Spód: okruszki z herbatników graham3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala1warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2kuflełyżeczka suszonego rozmarynułyżeczka suszonego rozmarynu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże zioła (takie jak połączenie oregano, bazylii i pietruszki)posiekane świeże zioła (takie jak połączenie oregano, bazylii i pietruszki)2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokolendra mielonakolendra mielona1Spód: okruszki z herbatników grahamkminek mielonykminek mielony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniegotowany izraelski kuskusniegotowany izraelski kuskus41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól morska lub sól koszernaSól morska lub sól koszerna3Spód: okruszki z herbatników grahamkrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula1warzywo (np. szpinak)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody454papryka habaneroPakiety tempeh (takie jak Litelife), pocięte na 1-calowe kwadratyPakiety tempeh (takie jak Litelife), pocięte na 1-calowe kwadraty5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn