Harissa-Przyprawiony Izraelski Kuskus

Harissa-Przyprawiony Izraelski Kuskus
Harissa-przyprawiony izraelski kuskus jest Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 774 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, masło, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Izraelskie warzywa gotowane na wolnym ogniu na przyprawionym kuskusie, Indyk przyprawiony po tunezyjsku z czosnkowym kuskusem i sosem Harissa, oraz Północnoafrykańska Krewetka Przyprawiona + Pieczone Letnie Warzywo Izraelski Kuskus dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do marynaty, połączyć wszystkie składniki marynaty w średniej misce, i ubijać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
2A. dla tempeh, dodać 1 1/4 szklanki wody do marynaty. Ułóż tempeh w jednej warstwie w dużej patelni non-stick.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
TempehTempeh
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wlać marynatę nad tempeh. Doprowadzić do duszenia na dużym ogniu. Przykryć; dusić 15 minut lub do momentu wchłonięcia większości płynu. Odstawić; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
TempehTempeh
1
Przelej marynatę do dużej plastikowej torby na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
Dodaj krewetki; uszczelnić i marynować w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Wyjmij krewetki z worka i wyrzuć marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Umieść krewetki na grillu lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; gotować 3 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia. Odstawić; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Na kuskus rozpuścić masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodać kuskus; smażyć 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
8
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, pod przykryciem, przez 12 minut lub aż kuskus będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
9
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut. Puch z widelcem.
10
Dla pomidorów, połączyć pomidory, olej, czosnek, i pieprz płatki w dużej patelni nonstick na dużym ogniu; smażyć 3 minut lub aż pomidory zmiękną i zaczną pop. Wymieszać w ziołach; podsmażyć 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cienki-Cienki-
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Podziel kuskus na 4 szerokie miseczki do zupy. Łyżka pomidory wokół kuskus; top z tempeh lub krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
TempehTempeh
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
W razie potrzeby posypać kolendrą i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn