Harissa
Harissan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przystawka. Ten przepis służy 4. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz paprykę, pieprz, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Harissa, Harissa, oraz Harissa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Snap off i wyrzucić łodygi 2 uncji suszone ancho lub California chilies (patrz UWAGI). Wstrząsnąć i wyrzucić nasiona. Chili opłukać i pokroić lub rozbić na około 1/2-calowe kawałki. Namoczyć w 1 szklance gorącej wody do miękkości, o 20 protokół. Wyciągnij chili (rezerwując moczącą wodę) i przenieś do blendera lub robota kuchennego.
Dodaj 1/3 szklanki zarezerwowanej wody, 3 łyżki soku z cytryny i oliwy z oliwek, 1 łyżka papryki, 1 1/2 łyżeczki cayenne, 1 łyżeczka mielonej kolendry,1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczka mielonego kminku i 1/8 łyżeczki pieprzu; wirować, aż będzie gładka. Jeśli grubsze niż pożądane, wymieszać w 2 do 3 więcej łyżek zarezerwowanej wody.