Hamburgery z tuńczykiem tajskim z majonezem imbirowo-cytrynowym

Hamburgery z tuńczykiem tajskim z majonezem imbirowo-cytrynowym
Przepis Thai hamburgery z tuńczykiem z majonezem imbirowo-cytrynowym jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest super bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 2,35 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 57g białka, oraz 25 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, cukier, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Burgery z tuńczykiem z majonezem imbirowo-musztardowym, Super Zdrowe Burgery Z Tuńczykiem Z Cytryną Czosnek Majonez, oraz Burgery Z Tuńczykiem Z Majonezem Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wrzucić ogórki, cebulę, ocet, 1 łyżkę cukru i 1 łyżeczkę soli. Doprawić pieprzem i odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W moździerzu lub średniej misce, używając tylnej części łyżki, rozgnieść imbir z czosnkiem, chile i pozostałą 1 łyżeczkę cukru do pasty. Wymieszać z sosem rybnym, kolendrą i bazylią. Na czystej desce do krojenia cienko pokroić tuńczyka. Ułóż plastry i pokrój w cienkie zapałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Pokrój zapałki w szorstką kostkę, a następnie posiekaj, aż kawałki będą w przybliżeniu 1/8 cala.
4
Dodać tuńczyka do pasty imbirowej i mieszać, aż równomiernie połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Za pomocą lekko zwilżonych rąk, kształt mieszaniny tuńczyka na 4 paszteciki o grubości 1 cala. Ustaw je na dużym talerzu wyłożonym folią. Schłodzić hamburgery z tuńczykiem na 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Rozpal grilla. W małej misce, połączyć olej roślinny z olejem sezamowym. Lekko posmaruj hamburgery i wycięte boki bułek olejem. Gdy ogień jest średnio gorący, posmaruj ruszt olejem. Grill hamburgery przez 6 minut, obracając raz, średnio rzadkie. Przenieść hamburgery z dala od ciepła i grill ścięte boki bułki aż do tosty, 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Odcedzić sałatkę ogórkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
8
Rozprowadzić majonez imbirowo-cytrynowy na ściętych bokach bułek i ustawić hamburgery z tuńczykiem na dnie. Top z sałatką ogórkową i orzeszkami ziemnymi. Przykryć hamburgery z bułkami i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować pochodzenie winnice Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn