Hamburgery z prosa z oliwkami, suszonymi pomidorami i Pecorino
Przepis hamburgery proso z oliwkami, suszonymi pomidorami i Pecorino jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 6 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, proso, oliwki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Quiche ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, Pieczony koper włoski ze Zwęglonymi pomidorami, oliwkami i Pecorino, oraz Focaccia Z Cebulą, Suszonymi Pomidorami I Pecorino dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 3 szklanki wody i prosa w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować powoli, aż będzie jak grube, grube, gorące płatki śniadaniowe, o 30 protokół. Odkryj i dobrze wymieszaj, aby włączyć ostatnie kawałki wody. Zeskrobać proso do dużej miski i ostudzić przez 10 minut.
W międzyczasie umieść suszone pomidory i czosnek w małej, żaroodpornej misce. Przykryć wrzącą wodą i stromo przez 10 minut.
Umieść orzeszki piniowe na suchej patelni średniej ustawionej na średnim ogniu. Tosty, aż lekko rumiane i pachnące, o 5 protokół, często mieszając.
Wlać je do miski z prosem.
Suszone na słońcu pomidory i czosnek odsączyć na sitku o drobnych oczkach i dodać do miski z prosem.
Dodać oliwki, ser, jagody Kapar, oregano, i majeranek. Dobrze wymieszać, zmiksować składniki razem. Chcesz teksturę tutaj, kawałki tego i tamtego porozrzucane po hamburgerach, a nie puree z jedzeniem dla dzieci. Użyj zwilżonych rąk, aby uformować mieszaninę na 6 okrągłych, nawet pasztecików.
Roztopić masło w oliwie z oliwek na średnim ogniu na dużej patelni, najlepiej nonstick. Slip paszteciki na patelni i gotować, aż cętkowane brązowy i nieco chrupiące, o 4 protokół. Odwróć je i kontynuuj gotowanie, aż do całego zestawu, Cętkowany Brązowy po drugiej stronie, a teraz ładnie chrupiące, o 4 Więcej minut. Jeśli patelnia nie jest wystarczająco duża, aby pomieścić wszystkie 6 pasztecików na raz, pracować w dwóch partiach, przy użyciu 1 łyżka oliwy z oliwek i 1 łyżka niesolonego masła dla każdej partii.
Oszczędność czasu: użyj 2 1/3 szklanki prosa gotowanego, aż ziarna będą kremowe jak owsianka i pomiń gotowanie surowych ziaren.Ułatw To!Prawdę mówiąc, te hamburgery proso można zrobić z dużą ilością składników znajdujących się w barze sałatkowym w supermarkecie: wszelkiego rodzaju oliwki, pieczona czerwona papryka i tym podobne. Wystarczy pamiętać o włoskiej palecie smaku antipasto, aby stworzyć własną wersję.Uwagi testerów * tutaj użyliśmy włoskiej palety, aby zrównoważyć aromatyczne proso• Zauważ, że przepis wymaga większych, podłużnych jagód kaparów, a nie kaparów.* Czas ugotowanego prosa jest nieco niepewny, ponieważ ziarna są znane z podnoszenia i utrzymywania wilgotności otoczenia—a także uwalniania go w suchym środowisku. Nie stań na ceremonii: podnieś pokrywkę i sprawdź proso podczas gotowania, dodając więcej wody w razie potrzeby. Chcesz chrupiącą konsystencję, ale bez nieprzyjemnego ziarna.* Te paszteciki byłyby ucztą na bułki pełnoziarniste z niewielką zakupioną caponatą, a także cienko pokrojoną czerwoną cebulą i chrupiącą sałatą. Można również pokroić gotowane paszteciki na kawałki wielkości kęsa i wrzucić je w dużym, włoskim stylu, posiekana sałatka, ubrany z kremowym vinaigrette.* Te paszteciki nie podgrzewają tak dobrze, jak niektóre inne, chociaż robią świetne przekąski późno w nocy prosto z lodówki, pokrojone na małe kawałki i zanurzone w delikatesowej musztardzie.
101 zaskakujących i satysfakcjonujących przepisów na każdy posiłek dnia Bruce Weinstein i Mark Scarbrough. Copyright © 2012 by Bruce Weinstein and Mark Scarbrough. Fotografie Tiny Rupp. Opublikowane przez Rodale, Inc.