Hamburgery z indyka indyjskiego z limonką, ogórkami i Chutney
Need a dairy free main course? Hamburgery z indyka indyjskiego z limonką, ogórkami i Chutney może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 207 kalorii, 36g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na $3.49 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieprz, mielony Indyk, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 59 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Hamburgery indyjskie Curry z chutney Mayo, Hamburgery z indyka z Chutney, oraz Chutney Hamburgery Z Indyka.
Instrukcje
Ustaw czosnek na małej patelni na średnim ogniu; toast do plamistego brązu, o 5 protokół. Obieramy, mielimy i odstawiamy.
Wymieszać sól, pieprz, kolendrę, 1/2 łyżeczki. kminek, cynamon i goździki w małej misce.
Rozbić indyka w średniej misce; dodać czosnek, szpinak, mieszankę przypraw, imbir i jalapeno; lekko wymieszać widelcem do połączenia. Mieszaninę z indyka podzielić na 4 porcje. Wrzucić mięso tam iz powrotem między rękami bańki do postaci piłki. Pat opuszkami palców, aby spłaszczyć do około 4 1/2 cala szerokości. Przechowywać w lodówce.
Wymieszaj ogórek, sok z limonki, 1/4 łyżeczki. kminek i sól do smaku w małej misce. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Do grilla węglowego: Zbuduj gorący ogień po jednej stronie grilla. Wymień stojak. Gdy węgle są pokryte białym popiołem, dodaj hamburgery. Przykryć i gotować, obracając tylko raz, aż do końca, o 5 protokół na stronę.
Grilluj pitas aż do spotty brown i ciepłe, minutę lub tak na stronie. Rozdzielić w poprzek.
Umieść hamburgera na każdej z 4 połówek pita. Top z ogórkami i chutney, a następnie pozostałe połówki pita.