Hamburgery Jagnięco-Feta Z Sosem Jogurtowo-Ogórkowym
Hamburgery z jagnięciną i fetą z sosem jogurtowo-ogórkowym mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.88 za porcję. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 22g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jeśli masz oregano, paprykę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Hamburgery Jagnięce Czosnkowo-Feta Z Sosem Ogórkowo-Jogurtowym, Hamburgery z indyka jagnięcego w sosie jogurtowym ogórkowym, oraz Hamburgery jagnięce z fetą-ogórek Raita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 8 składników w dużej misce. Podzielić mieszaninę na 8 równych porcji, kształtując się na 1/4-cala-grube paszteciki. Łyżka 1 łyżki sera feta na każdy z 4 placków (nie rozprzestrzeniać się na krawędzie); wierzch z pozostałych placków, dociskając krawędzie, aby dobrze uszczelnić.
Wieszak na grilla z natryskiem do gotowania; umieścić na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Miejsce paszteciki na grill rack, i grill, pokryte, 6 do 8 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Połówki pita owinąć folią o dużej wytrzymałości.
Dodaj owinięte folią połówki pita do grilla rack, i grill 2 minuty lub do pitas są ciepłe, obracając torebki foliowe od czasu do czasu.
Każdą połówkę pita wyłożyć sałatą.
Umieścić 1 plaster pomidora i 1 patty w każdej połowie pita.
Na każdą połówkę pity skropić 2 łyżki sosu jogurtowo-ogórkowego.