Hamburgery jagnięce z sosem feta i szpinakiem może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 764 kalorie, 39g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Na $5.05 za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś garść połówek orzecha włoskiego, sól i pieprz, liście szpinaku rolniczego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest niesamowite. Spróbuj Burgery ze szpinakiem i fetą z kurczakiem (aka Spanakopita Burgers) z grillowanym Halloumi, pieczoną czerwoną papryką i sosem szpinakowo-Feta, Jagnięcina, Szpinak, Feta Burgery, oraz Szpinak Feta Lamb Burgers dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Toast orzechy włoskie w suchej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krótkie Laski Cynamonu
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wyjąć na talerz i odstawić.
3
Dodać 1/2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, pół obrotu patelni i cebuli. Gotować przez 5 minut, aby zmięknąć, a następnie umieścić je w misce do ostygnięcia.
Podczas gdy cebula ostygnie, umieść mleko, fetę, połowę majeranku lub oregano, miętę, sól i pieprz, do smaku, a orzechy w robocie kuchennym i przetworzyć na gęsty, gładki SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Majeranek
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Dodać jagnięcinę do miski z cebulą i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Wymieszać z pozostałym majerankiem lub oregano, papryką i cynamonem. Uformuj mieszaninę na 4 paszteciki, cieńsze na środku i grubsze na krawędziach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Majeranek
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Podgrzać 1/2 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, w patelni nonstick na średnim ogniu i gotować paszteciki 3 do 4 minut z każdej strony na różowe centra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w innej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj ząbek czosnku i pozwól mu zaparzać olej przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Cienki-
9
Dodać szpinak i niech więdną, następnie zdjąć patelnię z ognia, i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać paszteciki jagnięce do dna bułki lub zwęglonego chleba. Strząsnąć nadmiar płynu, jak usunąć szpinak i stos go na górze hamburgery. Na wierzch bułki polać sosem feta. Przykryć hamburgery z Topy kok i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)