Halwa Turecka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj tureckiego Halwana. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 423 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mąki, orzechy włoskie, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chilakada Dumpa Halwa-Sweet Potato Halwa-Shakarkandi Halwa, kaddu ka halwan lub dynia halwa / na czczo halwa, oraz Kasi Halwa z Jaggery - jesion tykwa Jaggery Halwa-Boodida Gummadi Halwa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę i melasę do wrzenia w rondlu. W międzyczasie roztopić masło w osobnym rondlu na małym ogniu. Wymieszać mąkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez kilka minut, aż ciasto zacznie odrywać się od boków patelni.
Wlać mieszaninę melasy do mąki, mieszając, tworząc kulkę. Złóż posiekane orzechy włoskie. Upuść na woskowany papier przez łyżkę i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed podaniem. Przechowywać w szczelnym pojemniku.