Halibut à la Provençal na mieszanej zieleni
Halibut à la Provençal nad mieszaną zielenią jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 269 kalorii, 32G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 6,68 zł / porcja, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz zioła prowansalskie, filety z halibuta, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Halibut Provencal, Halibut Prowansalski, oraz Quick Halibut Provencal.
Instrukcje
Połącz herbes de Provence, 2 łyżeczki soku i 1/4 łyżeczki soli. Przetrzyj wierzchołki filetów.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Rybę wyjąć z patelni, posypać natką pietruszki i tymiankiem.
Ciepło Pozostałe 7 łyżeczki oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 2 minuty lub do miękkości.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałe 4 łyżeczki soku z cytryny, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, musztardy, miodu i pieprzu. Delikatnie wymieszać oliwki.
Połącz Zielenie i dressing w dużej misce, rzucając dobrze płaszcz. Ułóż 1 1/2 szklanki sałatki na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 filet.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.