Halibut zapiekany z risotto z białymi szparagami i Purée z grochu

Halibut zapiekany z risotto z białymi szparagami i Purée z grochu
Smażony halibut z risotto z białymi szparagami i Purée z grochu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 988 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 8,48 zł / porcja. Jeśli masz masło, oliwę z oliwek, filety z halibuta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Biała ryba z małż, pędów kapusty i śmietany, Białe Risotto z Puree Fava, oraz Łosoś zapiekany ze szparagową sałatką cytrynową, czerwonym winem i puree z rukoli.

Instrukcje

1
W dużej misce lub naczyniu do pieczenia, ubić razem olej, rozmaryn, tymianek, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać halibuta i wymieszać, aby pokryć go w marynacie. Przykryć folią i marynować, w lodówce, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
HalibutHalibut
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
W blenderze lub robocie kuchennym zmiksuj groszek, szpinak i sok z cytryny, zatrzymując się i skrobając od czasu do czasu po bokach i mieszając, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W średnim rondlu na dużym ogniu doprowadzić osoloną wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać szparagi i gotować, odkryte, aż chrupiące-przetargu, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
4
Odcedzić, a następnie natychmiast zanurzyć włócznie w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Szparagi odcedzić ponownie i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
6
W średnim rondlu podsmażyć patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu, roztopić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać szparagi i wrzucić do roztopionego masła. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
8
W średnim rondlu na umiarkowanym ogrzać bulion z kurczaka. Trzymaj zapas gorący na piecu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
9
W drugim średnim rondlu na umiarkowanym ogniu rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Dodaj szalotkę i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
11
Dodać ryż i podsmażyć, stale mieszając, aż tylko tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
12
Dodaj 1 filiżankę gorącego wywaru i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż wywar zostanie prawie wchłonięty, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
13
Dodaj więcej bulionu, 1 szklanka na raz, pozwalając na wchłonięcie każdego dodatku przed dodaniem następnego i często mieszając, aż ryż będzie miękki, a mieszanina kremowa, o 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
14
Dodaj pozostałe 4 łyżki masła, parmezan, szczypiorek i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Usunąć halibuta z marynaty i osuszyć, a następnie zwinąć każdy filet w kawałek tłuszczu. W dużej patelni podsmażyć na umiarkowanym ogniu, ogrzać oliwę z oliwek. Rozgrzać halibuta ze wszystkich stron, a następnie zakończyć w piekarniku na 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
HalibutHalibut
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Podziel risotto na 4 talerze. Wierzch ze szparagami i halibutem, a skropić grochem czystym.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
HalibutHalibut
2
Od Mistrza
3
Chef, 2013 FOX

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż arborioryż arborio591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweblanszowany szpinak dla niemowlątblanszowany szpinak dla niemowląt1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4caul fatcaul fat4trochę posiekanej cukiniiCaul fat jest weblike membrana materiału tłuszczowego, który otacza narządy niektórych zwierząt, w tym świń, owiec i krów. Po owinięciu wokół mięsa lub ryb, dodaje smaku, wilgoci i tłuszczu, i zasadniczo topi się w mięsie lub rybach, jak gotuje. Trochę buCaul fat jest weblike membrana materiału tłuszczowego, który otacza narządy niektórych zwierząt, w tym świń, owiec i krów. Po owinięciu wokół mięsa lub ryb, dodaje smaku, wilgoci i tłuszczu, i zasadniczo topi się w mięsie lub rybach, jak gotuje. Trochę bu1porcja startego parmezanumielony świeży szczypiorekmielony świeży szczypiorek2Spód: okruszki z herbatników grahammielona świeża pietruszka płaskamielona świeża pietruszka płaska2Spód: okruszki z herbatników grahamrozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży2Spód: okruszki z herbatników grahammielony świeży tymianekmielony świeży tymianek3Spód: okruszki z herbatników grahamolej z pestek winogronolej z pestek winogron680papryka habanerofilety halibuta bez skóry, bez kościfilety halibuta bez skóry, bez kości1porcja startego parmezanuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1porcja startego parmezanuświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodubulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek blanszowanygroszek blanszowany1( bakłażany)szalotka mielonaszalotka mielona6Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone1bunchszparagi białe, obraneszparagi białe, obrane

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn