Halibut Z Ziemniaków

Halibut Z Ziemniaków
Halibut z ziemniaków wymaga ok. 1 godzina i 46 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.28 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 313 kalorii, 35g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka liści laurowych, płatków pieprzu, filety z halibuta pacyficznego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako drogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest niesamowite. Spróbuj Halibut ze szczypiorkiem ziemniaczanym, Halibut zapiekany z migdałów z puree ze słodkich ziemniaków z dyni, oraz Halibut Kruszony Migdałami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W małym rondlu na średnim ogniu połączyć oliwę z oliwek, czosnek, tymianek, liście laurowe, Skórka z cytryny, pokruszone płatki czerwonej papryki i nasiona kopru włoskiego. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić na co najmniej 1 godzinę. (*Duża wskazówka: można to zrobić z wyprzedzeniem i wykorzystać do wielu różnych rzeczy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Za pomocą mandoliny pokroić 1 ziemniak bardzo cienki (cienki papier), w wydłużonych rundach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
4
Połóż kawałek papieru pergaminowego na czystej, suchej powierzchni roboczej. Ułóż 3 plastry ziemniaków w nakładającej się pionowej linii, naciskając je razem, gdy kładziesz je na pergaminie. Powtórz ten proces, aż masz 4 na 6-calowy nakładający się prostokąt ziemniaczany, który replikuje rybie łuski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
5
"Łuski" ziemniaków posmarować natłuszczonym olejem i posypać solą. Doprawić halibuta solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej W InfuzjiOlej W Infuzji
HalibutHalibut
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Ułóż filet halibuta bliżej 1 końca prostokąta ziemniaka niż drugiego, a następnie zwiń rybę w plastry ziemniaka, używając pergaminu, aby ułatwić zwijanie. Naciśnij, aby zagęścić i naprawdę przykleić ziemniaki do ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z HalibutaFilety Z Halibuta
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Posmaruj zewnętrzną część ziemniaków wlewem oleju, aby uszczelnić ziemniaki i zapobiec zbrązowieniu ziemniaków, pomoże to również stworzyć ładne, ciasne "opakowanie rybne". Rezerwuj rybę w lodówce, przygotowując Pozostałe filety. Filety przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej W InfuzjiOlej W Infuzji
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1
Dodaj wlewaną oliwę z oliwek do dużej nieprzywierającej patelni saute, aż dno zostanie obficie pokryte i doprowadzić patelnię do średnio wysokiego ciepła. Przyprawiamy rybę solą i dodajemy do patelni. Gotować ryby z obu stron przez 3 do 4 minut często łyżki nadmiar oleju nad rybą do" baste " go. Ziemniaki powinny być chrupiące złoto-brązowe i bardzo dobrze aromatyzowane, a ryba będzie soczysta w chrupiących "łuskach".
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Przenieść do serwowania talerzy i służyć.
3
To zrobi z każdego miłośnika ryb!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Anne Amie Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Anne Amie Pinot Gris
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 46 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn