Halibut z sosem kokosowo-czerwonym Curry
Przepis Halibut z sosem kokosowo-czerwonym Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 33g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 6,34 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz filety z halibuta, mieloną kolendrę, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać lekkie mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Cytrynowe bułeczki z mlekiem kokosowym (z dżemem z Jeżynowej Chia) jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Halibut z sosem kukurydziano-kokosowym Curry i grillowanym chutney z pomidorów Cherry, Kokosowy Curry Halibut, oraz Halibut z kokosem i zielonym Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 5 minut z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjmij rybę z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj pozostałą 1 łyżeczkę oleju do patelni.
Dodaj cebulę, zielona cebula, i imbir; smażyć 2 protokół. Wymieszać z mlekiem kokosowym i kolejne 4 składniki (przez kolendrę). Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z bazylią i sokiem.
Połącz 1 1/2 szklanki wody i 3/4 szklanki ryżu basmati w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 12 minut. Wymieszać w 2 filiżanki posiekane dziecko bok choy; przykryć i gotować 8 minut lub aż płyn zostanie wchłonięty.
Połącz 1 1/2 łyżki sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, 1 łyżkę świeżego soku z limonki, 1/2 łyżeczki cukru i 1/2 łyżeczki ciemnego oleju sezamowego; wymieszać z mieszanką ryżu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris