Halibut z sosem kaparowym
Halibut z sosem kaparowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 220 kalorii, 33g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 6,64 zł / porcja, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz cienką cebulę, sok z limonki, pieprz jalapeño i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Halibut z sosem cytrynowo-kaparowym, Halibut Smażony Z Sosem Cytrynowo-Kaparowym, oraz Halibut Smażony Z Sosem Cytrynowo-Kaparowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sok i rybę w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij. Marynować w lodówce 2 godziny, obracając raz.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 8 minut lub do miękkości, często mieszając. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej. Wymieszaj pomidora, 2 łyżki pimiento, kapary, posiekane jalapeo i sól. Przykryć i gotować 5 protokół.
Dodaj 1/4 szklanki wody i ryby; przykryć i gotować ryby 3 minuty z każdej strony. Odkryć i gotować 3 minuty lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Umieścić 1 filet na każdym z 4 talerzy. Top każdej porcji z 1/4 szklanki sosu.
Każdą porcję posypać 1 1/2 łyżeczki pozostałego pimiento.
Każdą porcję udekorować 1 limonką.
Nuta wina: Halibut z sosem kaparowym jest idealny do łagodnego smaku sauvignon blanc, który czerpie z "zielonych" słonych smaków kaparów i jest na tyle delikatny, że dobrze pasuje do ryby. Spróbuj Dry Creek Vineyard Fum Blanc 2005 z Hrabstwa Sonoma w Kalifornii, około $ (FUM blanc to inna nazwa sauvignon blanc.) Z jasnymi, orzeźwiającymi, limonkowymi smakami i czystym, czystym smakiem, jest odpowiedni do Dania. -- Karen MacNeil
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.