Halibut z marchewką i porem
Halibut z marchewką i porem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 33g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 6,24 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, oregano, sól koszerną i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Halibut Z Marchewką I Porami En Papillote, Zapiekany halibut z porem i marchewką, oraz Halibut z porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotowanie: oderwij 8 kwadratów pergaminu. Ułóż 4 na płaskiej powierzchni.
Umieść marchewki i pory na środku każdego kwadratu.
Na warzywa ułożyć halibuta. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Skropić olejem i posypać oregano. Dodać ryby i warzywa z pozostałych kwadratów pergaminu. Wchodzisz na krawędziach kilka razy do uszczelnienia.
Piekarnik rozgrzać do 375 F.
Wyjmij zamrożone opakowania z plastikowych torebek i umieść je w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Gotować przez 25 minut.
Przenieść każdą paczkę na talerz. Za pomocą noża do parowania, przed podaniem pokroić opakowania. (Uważaj na uciekającą parę.)
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.