Halibut w ziołowej panierce
Herb Crusted Halibut to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 235 kalorii , 33 g białka i 6 g tłuszczu . Ten przepis służy 4 osobom. Za 6,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jeśli macie pod ręką szczypiorek, oliwę z oliwek, mielony pieprz i kilka innych składników, możecie to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał spektakularny wynik łyżką wynoszący 94% . Spróbuj Halibut w cytrynowo-ziołowej panierce , Dijon i ziołowy halibut w panko oraz Chrupiący halibut w ziołowej panierce z kędzierzawym selerem i fasolką szparagową, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Blachę do pieczenia wyłóż folią.
W misce wymieszaj bułkę tartą panko, pietruszkę, koperek, szczypiorek, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, skórkę z cytryny, sól morską i czarny pieprz. Posmakuj i w razie potrzeby dopraw większą ilością soli.
Filety z halibuta opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Ułóż filety z halibuta na przygotowanej blasze do pieczenia.
Obficie posyp rybę bułką tartą i lekko dociśnij mieszaninę okruszków do każdego fileta.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż okruchy będą lekko rumiane, a ryba będzie łatwo płatkowata widelcem, od 10 do 15 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Halibut bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, winem musującym i Pinot Grigio. Chociaż różne owoce morza z pewnością wymagają różnych win, zazwyczaj rześkie, lekkie białe wino lub białe wino musujące załatwi sprawę i nie zagłuszy żadnych subtelnych smaków. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 33 dolarów za butelkę.
![Winnica Chehalem 3 Pinot Noir]()
Winnica Chehalem 3 Pinot Noir
Trzy winnice posiadłości na trzech wyjątkowych glebach mają głębokie znaczenie. Tym bardziej optymalna, uzupełniająca się mieszanka. W pełni dojrzałe, złożone i wyczekiwane z niecierpliwością. Spróbuj połączyć z łososiem, tuńczykiem, kaczką, przepiórką i wołowiną.