Halibut suszony koperkiem z sosem musztardowym

Halibut suszony koperkiem z sosem musztardowym
Need a pescatariańskie danie główne? Halibut Peklowany koperkiem z sosem musztardowym może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 13g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.74 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka gałązek koperku, grubej soli morskiej, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć creme fraiche można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowo-Kremowe Fraiche jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Crostini wieprzowe suszone koperkiem ze słodkim sosem musztardowym, Grillowany Halibut z sosem musztardowo-koperkowym, oraz Halibut Z Sosem Cytrynowo-Koperkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj razem oliwę z oliwek, koperek, sól, cukier i pieprz. Przyciąć filety do tego samego rozmiaru i grubości. Linia A 8 na 8 cali. naczynie do pieczenia z folią i ułóż jeden filet, od strony skóry w dół, na dole. Przykryć mieszanką koperku i dopełnić drugim filetem, Skórka do góry. Filety przykryć folią (nie uszczelniać krawędzi) i płytką na tyle dużą, aby zmieścić się w naczyniu do pieczenia. Płyta górna z 2-do 4-lb. waga (np. 6-PAK sody). Ryba utwardzona, schłodzona, 2 dni, odwracając i odsączając nadmiar płynu po 1 dniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Usunąć filety, zeskrobać koperek, dobrze spłukać i osuszyć. Cienko pokroić halibuta pod stromym kątem, pozostawiając skórę i tworząc szerokie plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
3
Ubić razem musztardy i brązowy cukier i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Ułóż kromki chleba i pokrój na 4 równe kwadraty. Top każdy kwadrat z odrobiną crme frache. Ułóż 1 lub 2 kawałki halibuta na crme frache i top z kilkoma kropkami sosu musztardowego i gałązką koperku.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn