Halibut Souvlaki

Halibut Souvlaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Na $6.49 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, sałata rzymska, oliwa z oliwek extravirgin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jogurt można śledzić to danie główne z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest spektakularne. Spróbuj Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym), Souvlaki, oraz Souvlaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki połączyć w płytkim naczyniu; wymieszać w 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodaj halibuta, obracając się do płaszcza; odstawić 15 minut. Ułóż halibuta na stojaku patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; umieść stojak na patelni. Broil 8 minut lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Połącz pozostałe 1/8 łyżeczki soli, jogurt, ogórek, koperek i czosnek w misce, dobrze mieszając.
Rozprowadzić 1 1/2 łyżki mieszanki jogurtu w środku każdego zawijania pita; top każdy z 1 filet, 1/2 szklanki sałaty, 2 łyżki cebuli i 2 plastry pomidora.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.