Halibut przyprawiony po Indyjsku w Phyllo
Halibut przyprawiony Indianami w Phyllo jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 60 kalorii. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i zbierz sól, zmielone nasiona kozieradki, zmielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj Indyjska Filo przyprawiona i wędzony łosoś Napoleon, Halibut Indyjski z jogurtem, oraz Kremowe Indyjskie Curry Z Halibuta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Halibut przyprawiony przyprawami indyjskimi w filecie (4 porcje) 4 6-8 uncji filetów z halibuta, skóry i kości wyjmowane1 opakowanie ciasto filo rozmrożone zgodnie z zaleceniami opakowania1 / 2 łyżeczki mielonych nasion kozieradki1 / 2 łyżeczki gorczycy brązowej2 łyżeczki mielonego cumin2 łyżeczki mielonej kolendry1 / 2 łyżeczki soli
Oliwa z oliwek sprayi uwielbiają ryby. Kiedy przygotowuję rybę w domu, najczęściej smażę ją na patelni pokrytej 1/8 cala oleju, pozwalając jednej stronie chrupać. Muszę podzielić się moim ulubionym przepisem na łososia przygotowanym w ten sposób. Jednym ze sposobów czasami Potrząsać rzeczy przez zawijanie go w ciasto filo i pieczenia go w piekarniku. Nie zajmuje więcej czasu i jest miłą odmianą bardziej typowego preparatu. Uwielbiam indyjskie przyprawy i myślę, że szczególnie dobrze pasują do ryb. Halibut jest moim ulubionym ze względu na jego jędrną, ale łuszczącą się konsystencję i nie-rybny smak. Phyllo może być trochę Temperamentny: sztuką jest pracować szybko i utrzymywać phyllo przykryte wilgotną szmatką podczas pracy. Ten prosty przepis jest miłym wprowadzeniem do phyllo, jeśli nigdy wcześniej go nie używałeś.Osusz rybę. Pracując szybko, połóż jeden arkusz phyllo na blacie z krótkim bokiem skierowanym do przodu. Spryskać oliwą z oliwek. Na wierzch drugi arkusz ciasta filo. Spryskać olejem.
Umieść jeden kawałek ryby poziomo na blasze w pobliżu początku ciasta najbliżej ciebie, około dwóch cali od końca. Obficie doprawić mieszanką przypraw i posypać solą. Złóż boki na wierzchu ryby, a następnie powoli zwijaj ryby, aby całkowicie zamknąć się w cieście. Ułóż pakiet szew stronie dół na non-stick blachy do pieczenia. Spryskać oliwą z oliwek. Powtórz z pozostałymi plikami.
Piec przez 15 minut, aż phyllo będzie złote i ryby są gotowane przez.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.