Halibut pomarańczowy z komosą ryżową
Halibut pomarańczowy z Chinoanem to bezglutenowe i wegańskie przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 10g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka quinoa, orzechy laskowe, pomarańcza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest świetne. Spróbuj Halibut Gotowany Na Parze Z Cytrynową Oliwkową Sałatką Z Komosy Ryżowej, Pieczony Halibut Z Zielonymi Oliwkami I Pikantną Cytrynową Komosą Ryżową, oraz Halibut z salsą pomarańczową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dół i obrać awokado i pokroić w kostkę 1/4 cala. Ostrym nożem pokrój i wyrzuć skórkę i biały rdzeń z pomarańczy.
Pokrój między membranami, aby uwolnić pomarańczowe segmenty do miski.
W sitku, spłukać i osuszyć quinoa. W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1 1/2 szklanki wody do wrzenia.
Dodaj quinoa i 1/2 łyżeczki soli i dostosować ciepło do utrzymania gotować. Przykryć i gotować, aż woda zostanie wchłonięta i quinoa jest tender do gryzienia, o 15 protokół.
W międzyczasie spłucz halibuta i osusz.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Wlać olej do 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu. Na gorąco dodać halibuta i gotować, obracając raz, aż będzie nieprzezroczysty, ale nadal wilgotny-patrząc na środek najgrubszej części (wycięte do testu), w sumie około 6 minut.
Na każdym kawałku ryby rozprowadzić około 1 łyżeczki Marmolady.
Kopiec quinoa na talerzach obiadowych. Szpatułką umieść kawałek ryby na komosie ryżowej i ułóż segmenty awokado i pomarańczy nad rybą.
Posypać równomiernie żurawiną i orzechami laskowymi.