Halibut w stylu tajskim z rosołem kokosowo-Curry wymaga ok. 27 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.8 za porcję. Sprawdza się jako drogie danie główne. 378 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka szalotki, brązowy ryż, szalotki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 99%. Spróbuj Halibut po tajsku z rosołem kokosowo-Curry, Gotowany Halibut w tajskim kokosowym bulionie Curry, oraz Tilapia Po Tajsku Z Rosołem Kokosowo-Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużej patelni saute rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać szalotki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowy, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
4
Dodać pastę curry i gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
5
Dodać bulion z kurczaka, mleko kokosowe, 1/2 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2 szklanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Mleko Kokosowe
Sól
6
Doprawić halibuta 1/4 łyżeczki soli. Ułóż rybę na patelni i delikatnie potrząśnij patelnią, aby ryba była pokryta sosem. Przykryć i gotować, aż ryby płatki łatwo widelcem, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Halibut
Gruby Czerwony Cukier
Ryby
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Ułóż stos gotowanego na parze szpinaku na dnie 4 talerzy zupy. Na wierzch filety rybne. Wymieszać kolendrę, szalotki, i sok z limonki do sosu i doprawić, do smaku, z solą i pieprzem. Polać rybę sosem i podawać z ryżem.
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.