Halibut pieczony w piecu z cebulą, pomarańczą i świeżymi lub suszonymi figami

Pieczony w piecu Halibut z cebulą, pomarańczą i świeżymi lub suszonymi figami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 409 kalorii, 33g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 7,61 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Jeśli masz skórkę pomarańczową, oregano, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pieczony kurczak ze świeżymi figami i cebulą, Świeże gruszki i suszone figi otręby muffinki, oraz Proste Figi Pieczone W Piecu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Cebulę i skórkę pomarańczową rozłożyć na dużej patelni do pieczenia, skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i mielonym czarnym pieprzem. Piecz przez 15 minut, mieszając raz.
Dodaj figi (jeśli używasz suszonych, patrz Zmiana poniżej) i połowę oregano. Smażyć, aż cebula zacznie brązowieć na brzegach, o 10 protokół.
Wyjąć patelnię z piekarnika. Zwiększ temperaturę piekarnika do 232°.
Na patelni przesunąć cebulę i figi na bok i dodać halibuta.
Skropić sok pomarańczowy nad rybą.
Posypać pozostałym oregano oraz solą i pieprzem do smaku. Łyżka trochę cebuli na wierzchu halibuta. Powrót patelni do piekarnika i smażyć, aż ryba jest gotowane przez, 10 do 12 protokół.
Podawać od razu, z prażoną cebulą i fig łyżkami na rybie.Odmiana z suszonymi figami: przycinaj łodygi 8 suszonych fig Kalimyrna lub Black Mission.
Połącz figi i 1 szklankę wody w małym rondlu i podgrzej do wrzenia. Gotować, pod przykryciem, na małym ogniu, aż figi zostaną napompowane i miękkie, a większość wody zostanie wchłonięta, 20 do 25 minut. Schłodzić; następnie odcedzić i pokroić figi na pół figi można przygotować 2 lub 3 dni wcześniej i schłodzić, szczelnie przykryć, aż będą gotowe do użycia.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.