Halibut pieczony na patelni z Prosciutto, cytryną, białym winem i kaparami

Halibut pieczony na patelni z Prosciutto, cytryną, białym winem i kaparami to pescatarian przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Na 7,42 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz wino, oliwę z oliwek, pietruszkę z płaskim liściem plus gałązki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 102 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Karczochy pieczone w garnku z białym winem i kaparami, SOS szalotki z białego wina z cytryną i kaparami, oraz Pieczone udka z kurczaka z białą fasolą, cytryną i kaparami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieścić mąkę na głębokim talerzu lub w płytkiej misce i dobrze doprawić solą i pieprzem. Rybę zagrzebać w mące. Umieścić dużą patelnię na średnim ogniu, dodać 1 łyżka oleju i masła i uzyskać patelnię gorąco.
Dodać filety i gotować, aż rumiane na 1 stronie, 2 do 3 protokół. W tym samym czasie dodać prosciutto i gotować, mieszając, na brązowo. Następnie odwróć rybę, umieścić patelnię w piekarniku, i smażyć, aż ryba jest po prostu gotowane przez, o 10 protokół.
Rybę wyjąć na 2 talerze. Wrzuć prosciutto na papierowe ręczniki, aby osuszyć.
Umieść patelnię z powrotem na średnim ogniu.
Dodać kolejną łyżkę oliwy z oliwek, białe wino, sok z cytryny, kapary, pozostałe 2 łyżki masła i pietruszki i doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się i zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.
Polać rybę sosem, polać prosciutto i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio