Halibut hawajski
Przepis na Halibut hawajski można przygotować w około 25 minut. Ten przepis służy 2. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału i pescatarian zawiera 577 kalorii, 26 g białka i 22 g tłuszczu na porcję. Za 3,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i kup olej rzepakowy, ryż, kawałki ananasa i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 60%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym), Halibut i Halibut In A Bag Ii.
Instrukcje
W małej misce połącz cukier i skrobię kukurydzianą. Wymieszaj ocet, wodę, sos sojowy i sos z ostrej papryki, aż uzyskasz gładką masę; odłożyć na bok.
W małej zamykanej plastikowej torebce wymieszaj mąkę, sól i pieprz.
Dodaj rybę i potrząśnij, żeby się nią pokryła. Na małej patelni smaż rybę na oleju przez 4-6 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem; wyjąć i trzymać w cieple.
Na tej samej patelni podsmaż zieloną paprykę i cebulę przez 3 minuty lub do momentu, aż będą chrupiące.
Dodaj ananasa. Wymieszaj sos i dodaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wróć rybę na patelnię; przegrzać.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne]()
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.