Halibut Grillowany zawinięty w łuskę kukurydzianą z salsą kukurydzianą

Przepis na halibuta grillowanego zawinięty w łuskę kukurydzianą ze zwęgloną kukurydzą salsan jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. To danie główne ma 238 kalorii, 25g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na $5.0 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz pieprz, limonka, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Tacos z krewetkami z salsą kukurydzianą, Grillowana kanapka z homarem ze zwęgloną kukurydzą i salsą z awokado, oraz Mojo marynowany kurczak z grillowanymi fioletowymi ziemniakami i zwęgloną kukurydzą i czarną fasolą Salsa z grillowaną mąką Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce umieścić cebulę, 2 łyżki soku z limonki, odmierzoną sól i pieprz do smaku. Wymieszać do połączenia; odstawić.Łodyga i drobno posiekać 1 jalapeños; odstawić.Obetnij jedwabne i wiotkie końce łusek, tylko do czubka uszu. Odetnij końce łodygi kukurydzy, aby łuski łatwo oderwały się od uszu bez rozdarcia. Odstawić 16 szerokich, untorn łuski (co najmniej 3 1/2 cala długości) i wyrzucić Pozostałe łuski. Łuski opłukać w zimnej wodzie i strząsnąć nadmiar; odstawić.
Halibuta przeciąć poziomo na pół.
Wytnij każdą połowę w poprzek na 4 równe prostokątne kawałki. Kawałki ryby natrzeć oliwą z oliwek i obficie doprawić solą i pieprzem.
Umieść 8 łusek kukurydzy na powierzchni roboczej.
Umieść kawałek ryby wzdłuż środka każdej łuski, upewniając się, że łuska zwija się wokół ryby.Równomiernie podzielić wszystkie drobno posiekane jalapeño i połowę kolendry na szczytach kawałków ryby.
Każdy kawałek ryby posypać 1/2 łyżeczki pozostałego 4 łyżeczki soku z limonki.Przykryj każdy kawałek ryby drugą łuską zwijając się wokół pierwszej łuski, upewniając się, że szeroki koniec górnej łuski pokrywa wąski koniec dolnej łuski, a ryba jest całkowicie zamknięta. (Paczki nie będą szczelnie zamknięte.)
Umieść paczki rybne cilantro-jalapeño-side up na blasze do pieczenia lub dużej płycie i przechowywać w lodówce.
Podgrzej patelnię grillową lub grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do425).
Umieść kłosy kukurydzy na grillu, przykryj grill i gotuj, obracając kukurydzę o ćwierć obrotu co 2 1/2 minuty, aż Na Zewnątrz będzie równomiernie zwęglona, a kukurydza będzie miękka, łącznie około 10 minut. Tymczasem, umieścić pozostałe 2 jalapeños na grillu i gotować, obracając od czasu do czasu, aż pęcherze i zwęglone w miejscach, o 5 do 7 minut w sumie.Gdy kukurydza i jalapeños są gotowe, przenieść zarówno do deski do krojenia. Gdy będzie wystarczająco chłodny, odetnij ziarna kukurydzy z kolb i dodaj je do zarezerwowanej mieszanki soku cebulowo–limonkowego. Wymieszać jalapeños, drobno posiekać i dodać do mieszanki soku cebulowo-limonkowego.
Dodaj pozostałą połowę kolendry i wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby; odstawić.
Umieść rybę owiniętą łuską kukurydzy na grillu. Przykryć grill i gotować przez 2 protokół. Używając szczypiec, Odwróć paczki, przykryj grill i gotuj, aż ryba będzie tylko nieprzezroczysta, o 2 minuty więcej.
Wyjąć do porcji platter.To podawać, ostrożnie wyjąć z ryby górne łuski kukurydzy. Na wierzch polać salsą kukurydzianą i podawać z limonkami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.