Halibut Grillowany zawinięty w łuskę kukurydzianą z salsą kukurydzianą

Halibut Grillowany zawinięty w łuskę kukurydzianą z salsą kukurydzianą
Przepis na halibuta grillowanego zawinięty w łuskę kukurydzianą ze zwęgloną kukurydzą salsan jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. To danie główne ma 238 kalorii, 25g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na $5.0 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz pieprz, limonka, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Tacos z krewetkami z salsą kukurydzianą, Grillowana kanapka z homarem ze zwęgloną kukurydzą i salsą z awokado, oraz Mojo marynowany kurczak z grillowanymi fioletowymi ziemniakami i zwęgloną kukurydzą i czarną fasolą Salsa z grillowaną mąką Tortilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce umieścić cebulę, 2 łyżki soku z limonki, odmierzoną sól i pieprz do smaku. Wymieszać do połączenia; odstawić.Łodyga i drobno posiekać 1 jalapeños; odstawić.Obetnij jedwabne i wiotkie końce łusek, tylko do czubka uszu. Odetnij końce łodygi kukurydzy, aby łuski łatwo oderwały się od uszu bez rozdarcia. Odstawić 16 szerokich, untorn łuski (co najmniej 3 1/2 cala długości) i wyrzucić Pozostałe łuski. Łuski opłukać w zimnej wodzie i strząsnąć nadmiar; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
PieprzPieprz
CebulaCebula
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Halibuta przeciąć poziomo na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
3
Wytnij każdą połowę w poprzek na 4 równe prostokątne kawałki. Kawałki ryby natrzeć oliwą z oliwek i obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RybyRyby
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Umieść 8 łusek kukurydzy na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
5
Umieść kawałek ryby wzdłuż środka każdej łuski, upewniając się, że łuska zwija się wokół ryby.Równomiernie podzielić wszystkie drobno posiekane jalapeño i połowę kolendry na szczytach kawałków ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
RybyRyby
6
Każdy kawałek ryby posypać 1/2 łyżeczki pozostałego 4 łyżeczki soku z limonki.Przykryj każdy kawałek ryby drugą łuską zwijając się wokół pierwszej łuski, upewniając się, że szeroki koniec górnej łuski pokrywa wąski koniec dolnej łuski, a ryba jest całkowicie zamknięta. (Paczki nie będą szczelnie zamknięte.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
RybyRyby
7
Umieść paczki rybne cilantro-jalapeño-side up na blasze do pieczenia lub dużej płycie i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Podgrzej patelnię grillową lub grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do425).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Umieść kłosy kukurydzy na grillu, przykryj grill i gotuj, obracając kukurydzę o ćwierć obrotu co 2 1/2 minuty, aż Na Zewnątrz będzie równomiernie zwęglona, a kukurydza będzie miękka, łącznie około 10 minut. Tymczasem, umieścić pozostałe 2 jalapeños na grillu i gotować, obracając od czasu do czasu, aż pęcherze i zwęglone w miejscach, o 5 do 7 minut w sumie.Gdy kukurydza i jalapeños są gotowe, przenieść zarówno do deski do krojenia. Gdy będzie wystarczająco chłodny, odetnij ziarna kukurydzy z kolb i dodaj je do zarezerwowanej mieszanki soku cebulowo–limonkowego. Wymieszać jalapeños, drobno posiekać i dodać do mieszanki soku cebulowo-limonkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Dodaj pozostałą połowę kolendry i wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KolendraKolendra
11
Umieść rybę owiniętą łuską kukurydzy na grillu. Przykryć grill i gotować przez 2 protokół. Używając szczypiec, Odwróć paczki, przykryj grill i gotuj, aż ryba będzie tylko nieprzezroczysta, o 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KukurydzaKukurydza
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
SzczypceSzczypce
12
Wyjąć do porcji platter.To podawać, ostrożnie wyjąć z ryby górne łuski kukurydzy. Na wierzch polać salsą kukurydzianą i podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
KukurydzaKukurydza
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn