Halibut gotowany na parze z Sothy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 724 kalorie, 36g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $7.4 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz trawę cytrynową, pomidory, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Halibut Gotowany Na Parze, Halibut Gotowany Na Parze, oraz Halibut gotowany w piekarniku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: metalowy lub bambusowy kosz na parowiec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
2
Dla sothy: w dużym rondlu rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodaj szalotki i cebulę i podsmażyć, aż lekko rumiane, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej dodać ghee, czosnek, imbir, i Chile gotować 2 do 3 minut, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Ghee
4
Dodaj curry w proszku, liście curry, nasiona gorczycy, Nasiona kopru włoskiego, kurkuma, i szafran i mieszać przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
Liście Curry
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Bułka Tarta, Kilka Garści
Kurkuma
Szafran
5
Wlać bulion rybny, mleko kokosowe, pomidory i sól koszerną. Gotować sos, odsłonięty, przez 15 minut. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj sok z limonki i śmietanę. Utrzymuj ciepło, aż będzie gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Stado Ryb
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
6
Do ryżu: opłucz ryż, aż woda będzie czysta, a następnie moczyć w ciepłej wodzie przez 10 minut i odcedzić. W dużym garnku wrzącej, osolonej wody gotuj ryż przez 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
Odcedzić ryż i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Dla ryb: w garnku, który pasuje do kosza na parowiec, umieść anyż, trawę cytrynową i imbir i napełnij wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Dolną część kosza do gotowania na parze wyłożyć plasterkami pomarańczy. Halibuta przyprawiamy solą i pieprzem, układamy na plasterkach pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Plastry Pomarańczy
Eliksir G
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
Halibut
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
Słonina Wieprzowa
9
Umieść kosz na górze garnka, przykryj i gotuj na parze przez 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
10
Podawać halibuta z ryżem i Sothy z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Halibut
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.