Halibut gotowany na parze z Sothy

Halibut gotowany na parze z Sothy
Halibut gotowany na parze z Sothy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 724 kalorie, 36g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $7.4 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz trawę cytrynową, pomidory, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Halibut Gotowany Na Parze, Halibut Gotowany Na Parze, oraz Halibut gotowany w piekarniku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: metalowy lub bambusowy kosz na parowiec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
2
Dla sothy: w dużym rondlu rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodaj szalotki i cebulę i podsmażyć, aż lekko rumiane, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej dodać ghee, czosnek, imbir, i Chile gotować 2 do 3 minut, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
GheeGhee
4
Dodaj curry w proszku, liście curry, nasiona gorczycy, Nasiona kopru włoskiego, kurkuma, i szafran i mieszać przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Liście CurryLiście Curry
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
KurkumaKurkuma
SzafranSzafran
5
Wlać bulion rybny, mleko kokosowe, pomidory i sól koszerną. Gotować sos, odsłonięty, przez 15 minut. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj sok z limonki i śmietanę. Utrzymuj ciepło, aż będzie gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Stado RybStado Ryb
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
6
Do ryżu: opłucz ryż, aż woda będzie czysta, a następnie moczyć w ciepłej wodzie przez 10 minut i odcedzić. W dużym garnku wrzącej, osolonej wody gotuj ryż przez 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Odcedzić ryż i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Dla ryb: w garnku, który pasuje do kosza na parowiec, umieść anyż, trawę cytrynową i imbir i napełnij wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Dolną część kosza do gotowania na parze wyłożyć plasterkami pomarańczy. Halibuta przyprawiamy solą i pieprzem, układamy na plasterkach pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Eliksir GEliksir G
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
HalibutHalibut
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Umieść kosz na górze garnka, przykryj i gotuj na parze przez 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Podawać halibuta z ryżem i Sothy z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż basmatiryż basmati1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki3831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mleko kokosowe w puszcemleko kokosowe w puszce23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaghee lub masło klarowaneghee lub masło klarowane3świeże liście curry * (Patrz Nota kucharza)świeże liście curry * (Patrz Nota kucharza)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calagorące curry w proszkugorące curry w proszku1Batoniki toffi Heathbułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści2caleświeży imbir w plasterkachświeży imbir w plasterkach12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek w plasterkachczosnek w plasterkach12 łyżeczki czosnku w proszkuimbir mielonyimbir mielony1zielone chile, mielonezielone chile, mielone1Batoniki toffi Heathmielona kurkumamielona kurkuma9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.halibut, pokroić na 6 porcji, usunąć skórę i kościhalibut, pokroić na 6 porcji, usunąć skórę i kości1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna2zdanietrawa cytrynowa, tylko biała część, posiekanatrawa cytrynowa, tylko biała część, posiekana12 łyżeczki czosnku w proszkulekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass1Batoniki toffi Heathdo przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojona cebulapokrojona cebula2pomarańcze w plasterkachpomarańcze w plasterkach1szczyptaSzczypta szafranuSzczypta szafranu2szalotka w plasterkachszalotka w plasterkach6Scotch Bonnet Chile, posiekaneScotch Bonnet Chile, posiekane2pomidory pokrojone w ćwiartkipomidory pokrojone w ćwiartki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn