Halibut gotowany na parze z Sothy

Halibut gotowany na parze z Sothy
Halibut gotowany na parze z Sothy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 724 kalorie, 36g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $7.4 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz trawę cytrynową, pomidory, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Halibut Gotowany Na Parze, Halibut Gotowany Na Parze, oraz Halibut gotowany w piekarniku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: metalowy lub bambusowy kosz na parowiec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
Dla sothy: w dużym rondlu rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Dodaj szalotki i cebulę i podsmażyć, aż lekko rumiane, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej dodać ghee, czosnek, imbir, i Chile gotować 2 do 3 minut, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
GheeGhee
4
Dodaj curry w proszku, liście curry, nasiona gorczycy, Nasiona kopru włoskiego, kurkuma, i szafran i mieszać przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Liście CurryLiście Curry
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
KurkumaKurkuma
SzafranSzafran
5
Wlać bulion rybny, mleko kokosowe, pomidory i sól koszerną. Gotować sos, odsłonięty, przez 15 minut. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj sok z limonki i śmietanę. Utrzymuj ciepło, aż będzie gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Stado RybStado Ryb
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
6
Do ryżu: opłucz ryż, aż woda będzie czysta, a następnie moczyć w ciepłej wodzie przez 10 minut i odcedzić. W dużym garnku wrzącej, osolonej wody gotuj ryż przez 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Odcedzić ryż i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Dla ryb: w garnku, który pasuje do kosza na parowiec, umieść anyż, trawę cytrynową i imbir i napełnij wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Dolną część kosza do gotowania na parze wyłożyć plasterkami pomarańczy. Halibuta przyprawiamy solą i pieprzem, układamy na plasterkach pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Pomarańczowe CukierkiPomarańczowe Cukierki
Eliksir GEliksir G
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
HalibutHalibut
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Umieść kosz na górze garnka, przykryj i gotuj na parze przez 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Podawać halibuta z ryżem i Sothy z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn