Haitański ryż i fasola
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj haitańskiego ryżu i fasoli. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli koszernej, ząbki czosnku, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Coleslaw Haitański, Sałatka Ziemniaczana Haitańska, oraz Portorykański ryż i fasola (Różowa fasola).
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki, papryka, oregano, i czosnek do patelni; gotować 12 minut lub aż warzywa będą miękkie, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać bulion, ocet i 1/4 łyżeczki soli. Przykryć i odstawić.
Doprowadzić 3 szklanki wody i chile do wrzenia w średnim rondlu; dodać ryż. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 18 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Zdjąć z ognia; puch widelcem. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i fasoli. Łyżka 1 szklanka mieszanki ryżu na każdym z 6 porcji talerzy; top każdej porcji z około 1/4 szklanki mieszanki szalotki.