Głęboko Czekoladowe Lody
Przepis głęboko czekoladowe lody mogą być wykonane w około 3 godziny i 30 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 560 kalorii, 14g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Za $1.59 za porcję, dostajesz deser, który serwuje 4. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz sól koszerną, czekoladki baci, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Głęboko Czekoladowe Lody, Głęboko Czekoladowe Ciasto Czekoladowe, oraz Jakim smakiem lodów jesteś? Lody kokosowo-orzechowe.
Instrukcje
Podgrzej mleko, śmietanę i 1/2 szklanki cukru w 2-litrowym rondlu, aż cukier się rozpuści i mleko zacznie się gotować.
Dodaj kakao w proszku i czekoladę i ubij do uzyskania gładkości.
Wlać do żaroodpornej miarki.
Umieść żółtka i pozostałe 1/4 szklanki cukru w misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę łopatkową i ubijaj z dużą prędkością przez 3 do 5 minut, aż będzie jasnożółty i bardzo gęsty. Przy niskiej prędkości miksera powoli wlej gorącą czekoladę do mieszanki jajecznej.
Wlej mieszankę jajek i czekolady z powrotem do 2-litrowego rondla i gotuj na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Termometr do cukierków zarejestruje około 180 stopni F. nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała!
Wlej miksturę przez sito do miski i dodaj Kahlua, wanilię i sól.
Umieść kawałek folii bezpośrednio na wierzchu kremu i całkowicie schłodź.
Wlej krem do miski Maszyny do lodów i przetwarzaj zgodnie z zaleceniami producenta. Wymieszaj Baci, jeśli używasz i zamroź w pojemnikach kwartowych. Pozwól, aby lody lekko się rozmroziły przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry,Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na lody. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "