Gąbka gruszkowo-czekoladowa
Gruszka i gąbka czekoladowa mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 840 kalorii, 9g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Przepis ten służy 6. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką kakao do pieczenia, wodę, połówki orzecha włoskiego i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy są Biszkopt Czekoladowy, Biszkopt Czekoladowy, oraz Bułka biszkoptowa z czekoladą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Smaruj i wyłóż dwie 8-calowe okrągłe patelnie z pergaminem.
W dużej misce, śmietana razem 3/4 szklanki masła i cukru, aż gładka. Ubij jajka po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym. Mąkę przesiać do miski i złożyć łyżką. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane Patelnie.
Piec przez 25 do 30 minut w nagrzanym piekarniku,aż środek ciasta odskoczy z powrotem, gdy lekko dotknie.
Aby zrobić lukier, wymieszaj cukier cukierniczy i 1 szklankę masła, aż będzie lekki i puszysty, co najmniej 5 minut.
Wymieszaj proszek kakaowy z wystarczającą ilością wrzącej wody do rozpuszczenia i wymieszaj go z mieszaniną cukru wraz z wanilią.
Aby złożyć: podziel każdą warstwę ciasta na połówki poziomo i połówki ułożyć obok siebie. Użyj połowy kremu i rozprowadź go na 3 warstwach. Sandwich je razem z niezmrożone jeden na górze.
Ciasto ułożyć na talerzu, a boki i wierzch zamrozić pozostałym lukrem. Wycisnąć posiekane orzechy na bokach ciasta. Ułóż połówki gruszki na górze i udekoruj wirującymi połówkami kremu i orzecha włoskiego.