Gwiazdki z toffi i ajerkoniaku
Przepis na Butterscotch Eggnog Stars można przygotować w około 35 minut. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 2 g białka i 9 g tłuszczu. Za 25 centów za porcję otrzymasz napój dla 18 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Dzięki temu przepisowi Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka ajerkoniaku, cukru, cukru pudru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 10%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak toffi z ajerkoniakiem, ciasto dyniowe z lukrem toffi i ciasto toffi z ganache toffi czekoladowym.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbić jajko i ajerkoniak.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać. Ciasto podzielić na pół.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj jedną porcję na grubość 1/4 cala. grubość.
Pokrój posypanym mąką nożem o długości 3-1/2 cala. wycinarka gwiazd.
Wytnij środki za pomocą 1-1/2 cala. wycinarka gwiazd. Blachy do pieczenia wyłóż folią; folia tłuszczowa.
Na przygotowanych blachach do pieczenia ułóż duże wycięcia w kształcie gwiazdek.
Posyp 1 łyżeczką cukierka na środku każdego. Powtórzyć z pozostałym ciastem; w razie potrzeby ponownie przewiń małe wycięcia.
Piec w temperaturze 375° przez 6-8 minut lub do momentu, aż krawędzie staną się złotobrązowe. Studzimy na blasze do pieczenia przez 5 minut. Ostrożnie przesuń folię i ciasteczka z blachy do pieczenia na drucianą kratkę, aby ostygły.
Jeśli chcesz dodać lukier, ubij cukier puder, ekstrakt rumowy i tyle ajerkoniaku, aby uzyskać gęstą konsystencję.
W razie potrzeby posmaruj ostudzone ciasteczka.
W razie potrzeby posypujemy kolorowym cukrem.