Przepis Gumbo z ' herbes z doskonałym ryżem może zaspokoić pragnienie kreolski w około 45 minut. Na 3,14 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 20g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka mąki uniwersalnej, oregano, filé w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes), Gumbo Z ' herbes, oraz Gumbo Z ' herbes.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkim bardzo dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać szynkę; smażyć, aż zbrązowieje, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka
3
Transfer do miski i rezerwy. Roztopić masło w tym samym dużym garnku na średnim ogniu.
Podgrzać 10 łyżek oleju w tym samym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
13
Dodać mąkę, ubijać na gładką masę. Gotować, aż roux ma kolor masła orzechowego, ubijanie często, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Orzechowe
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
14
Ubić w pozostałych 8 szklankach bulionu i doprowadzić do wrzenia, ubijając często.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
15
Dodaj puree z zieleni, a następnie szynkę. Dusić gumbo 10 minut do mieszania smaków. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko ostudzić; schłodzić do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić. Przed podaniem rozprowadzić na średnim ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Zieloni
Gumbo
Szynka
16
Kopiec 1/4 szklanki ciepłego ryżu w środku każdej miski. Chochla gumbo wokół ryżu.
Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Doelas Rias Baixas Albarino z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.