Gumbo Filé

Gumbo Filé
Gumbo Filé może być tylko zupa szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 9 i kosztuje 1,62 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. 25 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka gałązek pietruszki, okra, liście selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak, Andouille i Oyster Filé Gumbo, Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya), oraz Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W czajniku blanszować kraby we wrzącej wodzie przez 2 minuty, odcedzić i ostudzić, aż będą mogły być obsługiwane. Odrzuć górne muszle, fartuchy, skrzela, worki z piaskiem i usta i zarezerwuj kraby.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
W ciężkiej patelni, korzystnie żeliwo, stopić skrócenie na umiarkowanie małym ogniu, dodać mąkę, i gotować zasmażkę, stale mieszając, przez 30 protokół, lub aż będzie kolor kakao. Wymieszać cebulę i gotować mieszaninę, mieszając, aż cebula zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać okra i gotować mieszaninę na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż okra będzie złoty. W czajniku doprowadzić 8 szklanek wody do wrzenia, dodać mieszaninę zasmażki, szynkę, pomidory z sokiem, paprykę, pastę czosnkową, liść laurowy, pietruszkę, tymianek i liście selera, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 50 minut. Wymieszaj zarezerwowane kraby i gotuj gumbo przez 5 minut. Wymieszać krewetki i grudki kraba, jeśli używany, dusić gumbo przez 5 minut, lub aż krewetki są twarde, i doprawić go z cayenne i soli. Wyrzucić liść laurowy i podawać gumbo posypane proszkiem filé.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Grudkowe KrabyGrudkowe Kraby
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
GumboGumbo
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn