Gulasz Ze Szpinaku Z Soczewicy

Gulasz Ze Szpinaku Z Soczewicy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupę, więc spróbuj gulaszu z soczewicy szpinakowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 188 kalorii, 11g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Przepis ten służy 6. Na 84 centy za porcję, ten przepis okładki 27% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 63 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka cebuli, soli, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 100%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy obejmują Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy, Gulasz z soczewicy i jajek, oraz Gulasz Z Czerwonej Soczewicy.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmażyć cebulę na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać czosnek; gotować 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Dodać wodę, soczewicę, bulion, sos Worcestershire, sól, tymianek, pieprz i liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Liście LauroweLiście Laurowe
średnie Ciasto Dyniowe Każda)średnie Ciasto Dyniowe Każda)
SoczewicaSoczewica
PieprzPieprz
TymianekTymianek
WodaWoda
SólSól
4
Dodaj marchew, pomidory i szpinak; wróć do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu 15-20 minut dłużej lub do miękkości soczewicy. Wymieszać z octem. Wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
MarchewMarchew
SoczewicaSoczewica
SzpinakSzpinak
OcetOcet

Wyposażenie

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)397Orzechy dowolne (posiekane)puszka pomidorów pokrojonych w kostkę, bez wodypuszka pomidorów pokrojonych w kostkę, bez wody2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana marchewkaposiekana marchewka41 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.granulki bulionowe z warzyw lub kurczakagranulki bulionowe z warzyw lub kurczaka11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszony tymianeksuszony tymianek2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisoczewica, płukanasoczewica, płukana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych283Orzechy dowolne (posiekane)pakiet mrożony posiekany szpinak, rozmrożony i wyciśnięty na suchopakiet mrożony posiekany szpinak, rozmrożony i wyciśnięty na sucho1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane1Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej31 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Sos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia95
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn