Gulasz ze skorupiaków alla Tarantina

Gulasz ze skorupiaków alla Tarantina
Gulasz ze skorupiaków alla Tarantina może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 707 kalorii, 60g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 7,15 USD za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ostrygi, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wiosenny Gulasz Ze Skorupiaków, Gulasz Ze Skorupiaków Prowansalskich, oraz Gulasz ze skorupiaków, orzo i szafranu.

Instrukcje

1
Pokrój kalmary na 1/2-calowe pierścienie i sprawdź ostrygi pod kątem piasku i kawałków muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2
W garnku o pojemności 4 litrów rozgrzej oliwę z oliwek do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodaj cebulę, paprykę i liście tymianku i gotuj, aż zmiękną, ale nie zarumienią się, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodaj wino i sos pomidorowy i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodaj małże, krewetki i małże i przykryj. Gotuj 3 do 4 minut, aż wszystkie małże się otworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
6
Dodaj kalmary i gotuj 2 minuty, aż będą nieprzezroczyste. Dopraw solą i pieprzem, dodaj ostrygi i płyn z ostryg i gotuj na wolnym ogniu 2 do 3 minut, aż ostrygi zacisną się wokół zewnętrznych krawędzi. Podziel skorupiaki na kawałki chleba w 4 miseczkach, wlej bulion i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
SkorupiakiSkorupiaki
KałamarnicaKałamarnica
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz w menu? Spróbuj połączyć się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować, jest Lyeth Cabernet Sauvignon. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Lyeth Cabernet Sauvignon
Lyeth Cabernet Sauvignon
Jest to złożone wino o kuszących aromatach, które są natychmiast widoczne, gdy leje się z butelki do szklanki. Wino o głębokim szkarłatnym kolorze rozprowadza się po podniebieniu warstwami wiśni, jagód i kakao.Ten Cabernet Sauvignon ma ładną strukturę garbników i doskonale komponuje się z grillowanymi mięsami i twardymi serami, takimi jak Parmigiano i Romano.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn