Gulasz z zielonych ziół i fasoli (Ghormeh Sabzi) z " nowej kuchni Perskiej

Gulasz z zielonych ziół i fasoli (Ghormeh Sabzi) z
Zielone zioła i fasola gulasz (Ghormeh Sabzi) z ' nowa kuchnia perska może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 83 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka szpinaku, oliwy z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gulasz Perski-Gormeh Sabzi, Gulasz z fasoli i słodkich ziemniaków, oraz Gulasz z nigeryjskiej fasoli z sosem orzechowym.

Instrukcje

1
Spuścić tofu i pokroić go na 1-calowe płyty grubości. Zamrażać do uzyskania stałej masy, około 6 godzin, a następnie rozmrażać w lodówce przez noc. Wycisnąć plastry tofu, aby usunąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Rozgrzej piekarnik do 191°. Wyłóż blachę do pieczenia za pomocą maty do pieczenia nonstick.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
W średniej misce ubij razem 2 łyżki oleju z pestek winogron, 1 łyżeczkę soli, kilka mielonych pieprzu i kurkumę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
KurkumaKurkuma
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodaj tofu i wrzucić do herbu go w przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
Rozłóż tofu na blasze do pieczenia i piec przez 50 protokół, przerzucając płyty raz w połowie. Tofu powinno być złote i sprężyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Ostudzić i pokroić w kostkę.
7
Podczas pieczenia tofu, karmelizować cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Rozgrzej dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i dodaj pozostałe 3 łyżki oleju z pestek winogron, a następnie cebulę. Brąz cebulę przez 10 minut, aż zacznie ciemnieć, a następnie gotować powoli na małym ogniu przez około 30 minut, aż będzie ciemnobrązowy i około połowy jego pierwotnej objętości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodać czosnek, fasola, tofu, i bulion i doprowadzić do wrzenia; następnie zmniejszyć ogień i dusić, częściowo pokryte, przez 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
10
Dodaj szpinak w dużych garściach, dodając więcej, jak każda partia więdnie, a następnie wymieszać zioła i szalotki. Przebić limonki i dodać je do gulaszu wraz z ich moczenia wody. Dusić 20 minut. Zioła powinny być delikatne, ale nadal jasnozielone. Wymieszać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Wyłącz ogień i pozostaw gulasz na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
11
Skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
1
Rozgrzej dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oleju z pestek winogron do patelni. Lekko posolić 2 funty piersi i nóg kurczaka bez skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj kurczaka na patelni i zapiekać przez 6 do 7 minut na stronę, aż dobrze rumiane, a następnie przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać kurczaka do gulaszu wraz z fasolą
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn