Gulasz Z Skorupiaków Provençale

Gulasz Z Skorupiaków Provençale
Gulasz z skorupiaków prowansalski wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 33g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 5,68 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka przegrzebków morskich, sok z cytryny, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Spróbuj Gulasz Z Skorupiaków Po Prowansalsku, Wiosenny Gulasz Z Skorupiaków, oraz Gulasz Ze Skorupiaków Z Wyspy Toskańskiej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dokładnie szoruj małże sztywną szczotką pod zimną wodą, odrzucając te, które mają popękane muszle lub które nie są szczelnie zamknięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1
W czajniku ugotować cebulę, koper włoski i paprykę w oleju na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż warzywa zmiękną. Wymieszać skórkę, mielony tymianek, liść laurowy, cayenne i szafran, gotować mieszaninę, mieszając, przez 30 sekund, i dodać wino, wywar, pomidory, sól i pieprz do smaku. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, dodać czosnek i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Gulasz można przygotować do tego punktu 2 dni wcześniej, schłodzić, odsłonić, przykryć i schłodzić. Mieszać w krewetki i małże i gotować mieszaninę, pokryte, przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
SzafranSzafran
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
GulaszGulasz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Dodaj nogi kraba i przegrzebki, dusić gulasz, pokryte, 3 protokół, lub aż przegrzebki są po prostu gotowane przez i małże są otwarte, i wyrzucić liść laurowy i wszelkie nieotwarte małże. Gulasz podzielić na 8 rozgrzanych misek i udekorować gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
Nogi KrabaNogi Kraba
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
W dobrze maślanym ciężkim rondlu połącz ości rybne i Dodatki, cebulę, natkę pietruszki, sok z cytryny oraz sól i parę mieszaninę, przykrytą, na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać wodę i wino, doprowadzić płyn do wrzenia, odtłuszczając pianę i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Wywar przecedzić przez drobne sito do miski, ostudzić do ogrzania i schłodzić, przykryć. Wywar utrzymuje się, przykryty i schłodzony, przez 1 tydzień, jeśli jest doprowadzany do wrzenia co 2 dni, a następnie pozostawiony do ostygnięcia do ogrzania, odsłonięty, przed ponownym schłodzeniem. Zapas utrzymuje się, zamrożony, przez 3 miesiące. Sprawia, że około 6 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)794Orzechy dowolne (posiekane)pomidory, odsączone i posiekanepomidory, odsączone i posiekane0(może być lub przeglądać)cayennecayenne9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibiały wywar rybny lub butelkowany sok z małżybiały wywar rybny lub butelkowany sok z małży16smallsmałże twarde łuskane czyszczonemałże twarde łuskane czyszczone454Orzechy dowolne (posiekane)Nogi kraba królewskiego, rozmrożone, łuskane, a chrząstka odrzuconaNogi kraba królewskiego, rozmrożone, łuskane, a chrząstka odrzucona2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino907Orzechy dowolne (posiekane)cebula kopru włoskiego (czasami nazywana anyżem, dostępna w większości supermarketów), przycięta i pokrojona w cienkie plastrycebula kopru włoskiego (czasami nazywana anyżem, dostępna w większości supermarketów), przycięta i pokrojona w cienkie plastry907Orzechy dowolne (posiekane)ości i pokroje każdej białej ryby, takiej jak sola, flądra lub witlinek, posiekaneości i pokroje każdej białej ryby, takiej jak sola, flądra lub witlinek, posiekane2(może być lub przeglądać)mielone świeże liście tymianku lub 1 łyżeczka suszonych, pokruszonych, plus gałązki tymianku do dekoracjimielone świeże liście tymianku lub 1 łyżeczka suszonych, pokruszonych, plus gałązki tymianku do dekoracji2largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone4(zima)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1Dużecebula posiekanacebula posiekana4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojona cebulapokrojona cebula1stripSkórka z 1 pomarańczy, wyjęta z obieraczką do warzywSkórka z 1 pomarańczy, wyjęta z obieraczką do warzyw24długie gałązki pietruszkidługie gałązki pietruszki1czerwona papryka, pokrojona cienko wzdłużczerwona papryka, pokrojona cienko wzdłuż1(może być lub przeglądać)rozdrobnione nitki szafranurozdrobnione nitki szafranu11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych8largesprzegrzebki morskie, połówki lub 16 małych przegrzebków morskichprzegrzebki morskie, połówki lub 16 małych przegrzebków morskich16smallskrewetki, łuskane i deveinedkrewetki, łuskane i deveined2Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn