Gulasz Z Owoców Morza Romesco

Gulasz Z Owoców Morza Romesco
Gulasz z owoców morza Romesco może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. To danie główne ma 1231 kalorii, 140g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $14.66 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka chleba, anchois w pieprzu, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco), Gulasz Z Owoców Morza, oraz Gulasz Z Owoców Morza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na sos romesco: Toast papryki chile w małym garnku na średnim ogniu, naciskając je płasko metalową szpatułką i obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj wystarczająco dużo wody lub czas na pokrycie i gotować na wolnym ogniu, aż chiles są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Przenieść chiles do robota kuchennego z odrobiną płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1
Podgrzać EVOO w garnku na średnim lub średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
1
Dodaj małże i krewetki do gulaszu i gotować, pokryte, aż małże otworzyć i krewetki są twarde i nieprzezroczyste. Wyrzucić nieotwarte pociski. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Podgrzać mżawkę EVOO w patelni nonstick na średnim ogniu. Zawiń szynkę wokół filetów rybnych, następnie dodać do patelni i gotować, aż chrupiące z obu stron, o 2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
JukonJukon
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Przenieść patelnię do piekarnika i smażyć, aż ryba jest gotowane przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
4
Wyjmij z piekarnika i pozwól rybom odpocząć na patelni. Tymczasem, char chleb w piecu. Podziel gulasz między płytkie miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Umieść kawałek ryby na środku i wierzch łyżką Gremolaty. Zwęglony chleb natrzeć pokrojonymi bokami ząbka czosnku i skropić EVOO; podawać z boku. Notatki kucharza: możesz zrobić dodatkowy sos romesco i zamrozić. Używaj go jako bazy do zupy lub do polewania dowolnego grillowanego lub pieczonego mięsa lub owoców morza. Gulasz, bez owoców morza, można przykryć i schłodzić, aby przygotować posiłek. Podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
JukonJukon
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
6
Natkę pietruszki, tymianek, anchois, czosnek i skórkę z cytryny ułożyć na desce do krojenia i zgrubnie posiekać, aż się dobrze połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne migdały Marcona, tostywytrawne migdały Marcona, tosty2małe łodygiseler drobno posiekanyseler drobno posiekany6krewetki i żyłkiWoda lub wywar z kurczaka, na pokrycieWoda lub wywar z kurczaka, na pokrycie2suszona papryka pasilla lub czerwona papryka New Mexico chile lub 1 papryka ancho chile, łodygi i nasionasuszona papryka pasilla lub czerwona papryka New Mexico chile lub 1 papryka ancho chile, łodygi i nasiona4grube środkowe kawałki dorsza lub innej zrównoważonej białej rybygrube środkowe kawałki dorsza lub innej zrównoważonej białej ryby6krewetki i żyłkiChleb krojony w plastry, do serwowaniaChleb krojony w plastry, do serwowania2goździkiczosnek tarty lub zrobiony na pastęczosnek tarty lub zrobiony na pastę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweEVOO, plus więcej dla drizzlingEVOO, plus więcej dla drizzling791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweEVOOEVOO6krewetki i żyłkiEVOO, for drizzlingEVOO, for drizzling1łyżka czerwony ocet winnyświeży liść laurowyświeży liść laurowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście pietruszkiświeże liście pietruszki12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek startyczosnek starty12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek, połówkaczosnek, połówka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweblanszowane orzechy laskowe, tostyblanszowane orzechy laskowe, tosty6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz1Skórka z cytrynySkórka z cytryny24smallsmałże lub małże, szorstkiemałże lub małże, szorstkie1cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1małepęczek świeżej pietruszki, wiązany sznurkiem kuchennympęczek świeżej pietruszki, wiązany sznurkiem kuchennym1filet z sardeli lub sardela w ostrej paprycefilet z sardeli lub sardela w ostrej papryce4pieczona papryka piquillo zapakowana w wodę, dobrze osuszonapieczona papryka piquillo zapakowana w wodę, dobrze osuszona680papryka habaneroziemniaki białe lub żółte, posiekane lub ćwiartowaneziemniaki białe lub żółte, posiekane lub ćwiartowane4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z kurczaka lub owoców morzarosół z kurczaka lub owoców morza42 łyżki roztopionego masłaSzynka SerranoSzynka Serrano2Spód: okruszki z herbatników grahamOdrobina octu sherry (oOdrobina octu sherry (o340papryka habanerokrewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined1porcja startego parmezanusłodka lub wędzona słodka paprykasłodka lub wędzona słodka papryka2świeże gałązki tymianku, liście obrane i posiekaneświeże gałązki tymianku, liście obrane i posiekane21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejduże lub bardzo dojrzałe pomidory, tarte na tarce pudełkowejduże lub bardzo dojrzałe pomidory, tarte na tarce pudełkowej22 łyżki roztopionego masła(3/4-do-1-cala grubości) czerstwy dobrej jakości biały chleb, pokrojony w kostkę(3/4-do-1-cala grubości) czerstwy dobrej jakości biały chleb, pokrojony w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia98
Magazyn