Gulasz z ostryg z kasztanami
Gulasz z ostryg z kasztanami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 463 kalorie, 18g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz mąkę, zieloną cebulę, standardowe ostrygi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gulasz Wołowy Z Kasztanami, Gulasz wieprzowy z Cipollini, pieczarkami i kasztanami, oraz Koreański Gulasz Żeberkowy Z Suszonymi Jujubami I Kasztanami.
Instrukcje
Kasztany moczyć w misce z wodą przez 30 minut.
Podczas gdy kasztany są moczenia, umieścić ziemniaki w średnim rondlu, i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do przetargu; drenaż.
Wytnij szczelinę w muszli po zaokrąglonej stronie kasztanowca. (Upewnij się, że szczelina idzie całą drogę przez skorupę. Jeśli nie, eksplodują.) Ułóż kasztany w jednej warstwie na naczyniu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej. (Kuchenka mikrofalowa maksymalnie 12 kasztanów na raz, aby gotować równomiernie). Kuchenka mikrofalowa na wysokości 2 minut. Fajne 5 minut. Obrać i posiekać na równe 2 szklanki.
Ostrygi osuszyć w durszlaku nad miseczką, rezerwując 1/2 szklanki płynu oyster; ostrygi odstawić na bok.
Boczek ugotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć boczek z patelni; pokruszyć.
Dodaj kasztany, posiekaną cebulę, seler, i zielona cebula do kapiących boczek na patelni; smażyć 5 protokół. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem. Wymieszać z mąką; gotować 1 minutę.
Dodaj ziemniaki, reserved Oyster liquid, mleko, boczek, sól, tymianek i pieprz. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu do grubości (o 8 protokół). Wymieszać z sherry i ostryg; gotować 3 minuty lub aż ostrygi zwijają się.