Gulasz z Okry Najwa

Gulasz z Okry Najwa
Gulasz z Okry Najwa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $3.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu. Mieszanka okra, kolendra, sok z cytryny i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gulasz z kurczakiem i okrą, Gulasz z kurczaka z okrą, oraz Potrawka z Okranem i maślaną fasolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance. Cielęcinę przyprawiamy solą i pieprzem, a połowę mięsa dodajemy do zapiekanki. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ładnie rumiane na całym; przenieść na talerz i powtórzyć z pozostałym mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Dodać cebulę i posiekany czosnek do zapiekanki, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż cebula zmięknie, o 8 protokół. Odstawić mięso do zapiekanki i dodać pomidory i 1 1/2 szklanki wody. Przykryć częściowo i dusić, aż cielęcina będzie miękka, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
3
Wymieszać z okra i wystarczająco dużo wody, aby po prostu przykryć mięso. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, następnie odkryć i gotować, aż płyn zmniejsza się nieznacznie, około 10 minut. Wymieszaj mielony czosnek i kolendrę i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty. Wymieszać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
4
Wyjąć z ognia i odstawić na 10 minut przed podaniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia66
Magazyn