Gulasz z Okry Najwa
Gulasz z Okry Najwa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $3.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu. Mieszanka okra, kolendra, sok z cytryny i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gulasz z kurczakiem i okrą, Gulasz z kurczaka z okrą, oraz Potrawka z Okranem i maślaną fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance. Cielęcinę przyprawiamy solą i pieprzem, a połowę mięsa dodajemy do zapiekanki. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ładnie rumiane na całym; przenieść na talerz i powtórzyć z pozostałym mięsem.
Dodać cebulę i posiekany czosnek do zapiekanki, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż cebula zmięknie, o 8 protokół. Odstawić mięso do zapiekanki i dodać pomidory i 1 1/2 szklanki wody. Przykryć częściowo i dusić, aż cielęcina będzie miękka, o 25 protokół.
Wymieszać z okra i wystarczająco dużo wody, aby po prostu przykryć mięso. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, następnie odkryć i gotować, aż płyn zmniejsza się nieznacznie, około 10 minut. Wymieszaj mielony czosnek i kolendrę i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty. Wymieszać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Wyjąć z ognia i odstawić na 10 minut przed podaniem.