Gulasz Z Kurczaka Z Pierogami Ziołowymi

Gulasz Z Kurczaka Z Pierogami Ziołowymi
Gulasz z kurczaka z pierogami ziołowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1134 kalorii. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Mieszanka drobnych ziół, ziemniaków, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gulasz warzywny z pierogami ziołowymi, Wolnoopalający gulasz burgundzki z pierogami ziołowymi, oraz Zimowy Gulasz Warzywny Wołowy Z Puszystymi Pierogami Ziołowymi.

Instrukcje

1
W dużym garnku umieść kurczaka, marchewkę, seler, cebulę, liść laurowy, ziarna pieprzu i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj zimną wodę, aż kurczak jest tylko pokryte i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Wyjmij kurczaka z garnka i pozostaw do ostygnięcia przez 15 minut. Podczas gdy kurczak chłodzi się, nadal gotuj pozostałą wodę i warzywa w garnku. Kiedy kurczak ostygnie na tyle, aby go dotknąć, odetnij jak najwięcej mięsa. Powrót kości kurczaka do garnka i nadal gotować, na dużym ogniu, aż czas zmniejszy się do około 3 szklanki. Podczas gdy zapasy się zmniejszają, pokrój mięso z kurczaka na kawałki, które chciałbyś zobaczyć na końcu widelca. Odcedzić materiał przez sito lub durszlak. Dociśnij lekko do ciał stałych, aby uzyskać więcej zapasów. Odrzuć ciała stałe (kości kurczaka i warzywa). (kurczak i bulion można gotować do dnia poprzedzającego i przechowywać w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (okKawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Usunąć warstwę tłuszczu, która tworzy się na wierzchu wywaru po jego schłodzeniu i wyrzucić.Przygotować nadzienie: w dużym rondlu rozpuścić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Dodać cebulę, koper włoski, marchew, seler, grzyby i czosnek, i gotować, aż cebula są przezroczyste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać mąkę i gotować, mieszając, jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1
Mąkę, proszek do pieczenia, sól, oregano i pietruszkę wymieszać w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Połącz jajko z mlekiem i wymieszaj z suchymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
3
Delikatnie wymieszać widelcem, aż powstanie miękkie ciasto.Na powierzchnię gulaszu z kurczaka upuścić zaokrąglone łyżeczki ciasta z kluskami( powinno się dostać około 15 pierogów); przykryć i dusić, aż pierogi się ugotują, około 15 minut. Nie podglądaj-para jest tym, co gotuje Twoje pierogi.Porcje kurczaka, sosu, warzyw i pierogów łyżka do talerzy zupy i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych

Składniki

2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki10cały czarny pieprzcały czarny pieprz33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczarki (przecięte na pół, jeśli na dużej stronie)pieczarki (przecięte na pół, jeśli na dużej stronie)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko kokosowe (zwykłe mleko można podłożyć)mleko kokosowe (zwykłe mleko można podłożyć)1słonina wieprzowasłonina wieprzowa3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew cienko pokrojonamarchew cienko pokrojona1średniej wielkości świeże pomidory (około , obrane i pokrojone na szóstki)średniej wielkości świeże pomidory (około , obrane i pokrojone na szóstki)2filiżanki żeberka1 ♣ 2 szklanki selera żeberka, cienko pokrojone1 ♣ 2 szklanki selera żeberka, cienko pokrojone2kilogramykurczak pokrojony na kawałkikurczak pokrojony na kawałki7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwereserved kurczakreserved kurczak1bardzo dużyopakowanie naturalnej mieszanki do ciastopakowanie naturalnej mieszanki do ciast4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże Cebulki kopru włoskiego, przycięte i cienko pokrojoneświeże Cebulki kopru włoskiego, przycięte i cienko pokrojone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek zielony (mrożony lub świeży)groszek zielony (mrożony lub świeży)1Batoniki toffi Heathoregano lub 1⁄2 łyżeczki drobnoziarnistych ziółoregano lub 1⁄2 łyżeczki drobnoziarnistych ziół1Batoniki toffi Heathsuszony tymianek lub 1⁄2 łyżeczki drobnoziarnistych ziółsuszony tymianek lub 1⁄2 łyżeczki drobnoziarnistych ziół1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala0Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweduża cebula, pokrojona w kostkę (oduża cebula, pokrojona w kostkę (o1Batoniki toffi Heathsuszone oreganosuszone oregano1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek6krewetki i żyłkisól i pieprz (uważaj tutaj, twój zapas zawiera już trochę soli)sól i pieprz (uważaj tutaj, twój zapas zawiera już trochę soli)1małecebula biała, połówkacebula biała, połówka3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziemniaki białe pokrojone w kostkę (kostka o wielkości grochu)ziemniaki białe pokrojone w kostkę (kostka o wielkości grochu)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia46
Magazyn