Gulasz z kurczaka z pierogami ziołowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1134 kalorii. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Mieszanka drobnych ziół, ziemniaków, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gulasz warzywny z pierogami ziołowymi, Wolnoopalający gulasz burgundzki z pierogami ziołowymi, oraz Zimowy Gulasz Warzywny Wołowy Z Puszystymi Pierogami Ziołowymi.
Instrukcje
1
W dużym garnku umieść kurczaka, marchewkę, seler, cebulę, liść laurowy, ziarna pieprzu i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodaj zimną wodę, aż kurczak jest tylko pokryte i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Wyjmij kurczaka z garnka i pozostaw do ostygnięcia przez 15 minut. Podczas gdy kurczak chłodzi się, nadal gotuj pozostałą wodę i warzywa w garnku. Kiedy kurczak ostygnie na tyle, aby go dotknąć, odetnij jak najwięcej mięsa. Powrót kości kurczaka do garnka i nadal gotować, na dużym ogniu, aż czas zmniejszy się do około 3 szklanki. Podczas gdy zapasy się zmniejszają, pokrój mięso z kurczaka na kawałki, które chciałbyś zobaczyć na końcu widelca. Odcedzić materiał przez sito lub durszlak. Dociśnij lekko do ciał stałych, aby uzyskać więcej zapasów. Odrzuć ciała stałe (kości kurczaka i warzywa). (kurczak i bulion można gotować do dnia poprzedzającego i przechowywać w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Woda, Aby Umożliwić
Ciepła, Mocna Parzona Kawa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Usunąć warstwę tłuszczu, która tworzy się na wierzchu wywaru po jego schłodzeniu i wyrzucić.Przygotować nadzienie: w dużym rondlu rozpuścić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
5
Dodać cebulę, koper włoski, marchew, seler, grzyby i czosnek, i gotować, aż cebula są przezroczyste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mąkę, proszek do pieczenia, sól, oregano i pietruszkę wymieszać w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Połącz jajko z mlekiem i wymieszaj z suchymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3
Delikatnie wymieszać widelcem, aż powstanie miękkie ciasto.Na powierzchnię gulaszu z kurczaka upuścić zaokrąglone łyżeczki ciasta z kluskami( powinno się dostać około 15 pierogów); przykryć i dusić, aż pierogi się ugotują, około 15 minut. Nie podglądaj-para jest tym, co gotuje Twoje pierogi.Porcje kurczaka, sosu, warzyw i pierogów łyżka do talerzy zupy i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
48 Do 56 Cukierków Life Savers
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych